Motor

Un fiscal investiga si pot acusar Fenati d'intent d'homicidi

La Federació Italiana ha retirat a l'italià la llicència i ha iniciat un procés sancionador

L'incident que va protagonitzar el pilot italià de Moto2 Romano Fenati durant el Gran Premi de San Marino encara cueja i un fiscal de Rimini (Itàlia) investigarà si pot acusar el pilot d'intent d'homicidi, ja que va tocar el fre del pilot rival Stefano Manzi quan aquest anava a 200 km/h.

També ahir, la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) ha citat a declarar el pilot a la seva seu de Suïssa per conèixer de primera mà les seves impressions abans d'adoptar qualsevol mesura contra ell.  "Després de l'incident durant la cursa de Misano, el president de la FIM cita el pilot italià a la seu de la FIM a Mies (Suïssa) perquè doni explicacions sobre la seva conducta", diu el comunicat de la FIM, que explica que l'organisme "s'ha pres el temps necessari per reflexionar" sobre un incident que "ha suscitat fortes emocions a l'entorn del campionat del món i també a fora".

De moment, Fenati  s'ha quedat sense equip i aquest dimarts el pilot va anunciar que no descarta retirar-se del motociclisme. " No sé [ si la meva carrera s'ha acabat] , avui podria dir una cosa i demà podria tenir una altra opinió. Ara només vull esperar que passi una mica de temps. Podria ser jo qui ja no tingui ganes de tornar a competir", va assegurar en una entrevista a ' La Gazzetta dello Sport'.

"He perdut la calma, tenia moltíssima adrenalina i vaig fer una ximpleria després de diverses provocacions. No es pot dir que volgués fer-li mal [a Manzi], amb el meu gest volia dir-li: «Atura't, si vull jo també et tiro a terra»", va afegir Fenati.

En una altra entrevista a Sport Mediaset, el pilot italià va ser més contundent. "Mai més serà el meu món, massa injustícia. He acabat amb el Mundial de motos, no correré més", va assegurar.

La Federació Italiana ha retirat a Fenati la llicència i ha iniciat un procés sancionador. El pilot està citat aquest divendres per donar la seva versió dels fets.

L'equip Marinelli Snipers Team va anunciar dilluns que feia fora Romano Fenati, que diumenge va tocar el fre de Stefano Manzi durant la cursa. La sanció dels comissaris, criticada pels pilots, va ser de dues curses sense córrer, però ara el pilot italià s'ha quedat sense la possibilitat de seguir competint.

" Demano disculpes a tot el món de l'esport . Vaig fer un gest vergonyós . No he sigut un home. Les crítiques són correctes i entenc el ressentiment cap a mi. Vull demanar disculpes a tots els que van creure en mi i a tots els que es van sentir ferits per la meva acció", va dir Fenati.

"Un home hauria acabat la carrera i després hauria anat a la Direcció de Cursa per intentar aconseguir justícia pels episodis precedents", va prosseguir el pilot , que va criticar el fet que Manzi el colpegés dues vegades abans de l'accident .

Més continguts de