Motor - Dakar 2022
Esports Motor / Dakar 06/01/2022

Regals i malsons el dia de Reis al Dakar

La cinquena jornada s'ha vist interrompuda per una tempesta de sorra que ha obligat a parar un parell de categories

2 min
Carlos Sainz durant el Dakar

El dia de Reis ha sigut agredolç al Dakar. Les dinàmiques canvien en qüestió de minuts i els que s'havien vist amb el triomf en les últimes etapes han perdut un temps preuat per a la general. En un desert que sembla haver-se despertat per a aquesta cinquena jornada, hi ha un pilot que cada etapa no para de sorprendre.

Carlos Sainz torna a caure en la classificació

Després d'unes jornades excepcionals, Carlos Sainz, juntament amb el seu copilot català, Lucas Cruz, no ha tingut regal del dia de Reis. Més aviat, tot al contrari. L'Audi híbrid pilotat pel madrileny ha patit el seu primer contratemps mecànic al trencar els amortidors. Peterhansel, el seu company d'equip i que ahir va patir el mateix problema mecànic, l'ha ajudat a reemplaçar la peça i tots dos han pogut reprendre la marxa, però amb una hora perduda. La classificació general queda amb Al-Attiyah al capdavant amb 35 minuts sobre Loeb i 51 sobre Luciano Álvarez. Sainz baixa fins al vintè lloc, a 3 hores i 20 minuts.

Petrucci, en ascens constant

L'actuació de l'expilot de MotoGP està sent sorprenent en el seu debut al Dakar. L'aventura que va començar amb un fals positiu i trencant la moto en les primeres etapes, s'ha capgirat totalment gràcies a la tenacitat i vitalitat del pilot italià. Després que en la tercera etapa tornés a somriure, la seva evolució està sent meteòrica. En la cinquena etapa, Petrucci ha pujat a l'esglaó més alt de la categoria de motos i es converteix en el primer expilot de MotoGP a guanyar una etapa de la cursa més dura del món.

La general en motos està liderada per Sam Sundeland (GasGas) amb un marge de dos minuts per davant del seu perseguidor Matthias Walkenr (Red Bull KTM).

Tempesta de sorra que ho para tot

El desert ha fet de les seves en aquesta cinquena etapa del Dakar. Per culpa d'una tempesta de sorra, les curses de Dakar Classic i de motos no s'han pogut acabar per motius de seguretat. "Davant la gran demanda dels avions sanitaris dedicats a la carrera de motos i al Dakar Classic, la direcció de la carrera ha decidit, poc després del migdia, aturar l'etapa en totes dues categories per garantir la seguretat dels competidors. La carrera de cotxes, que es desenvolupa en un sector diferent amb mitjans aeris independents, no s'ha vist afectada", deia el comunicat de l'organització.

stats