Fórmula 1

Gesta de Hamilton per mantenir viu el Mundial

El pilot de Mercedes remunta deu posicions per guanyar a Interlagos i posar pressió a Max Verstappen

2 min
Lewis Hamilton, eufòric després de guanyar al Brasil.

BarcelonaTot se li havia girat en contra a Lewis Hamiton (Mercedes) al Brasil. I, malgrat tot, va marxar d’Interlagos amb la victòria sota el braç i reduint la distància que el separa amb Max Verstappen (Red Bull) al Mundial de Fórmula 1. El set vegades campió segueix demostrant que no ha perdut la fam competitiva, més aviat el contrari. I que quan més es torcen les coses més ganes té de treure el martell, en el seu particular hammer time. L’anglès va pujar al graó més alt del podi després d’un cap de setmana en què partia, per una desqualificació, des de l’últim lloc a la classificació a l’esprint. Dissabte passava del vintè al cinquè lloc, encara que perdia cinc posicions addicionals per haver fet modificacions al motor. I, a la cursa, passava del desè lloc a la victòria. Verstappen quedava segon i Valtteri Bottas (Mercedes) completava el podi.

Va ser un cap de setmana de molta polèmica per les sancions, però Hamilton no va dir ni piu. Aliè a la pluja de retrets que hagués fet qualsevol humà, el pilot va guardar-se totes les energies per a la cursa, quan es reparteixen els punts de debò. Poques vegades s’ha vist un pilotatge tan al límit, com si estigués a punt d’acabar-se el món. Tan sols li va faltar que Bottas acabés per davant de Verstappen per tal de retallar encara més punts al campionat. Mad Max segueix líder amb 24 punts d’avantatge quan falten només tres curses, a Qatar, l’Aràbia Saudita i els Emirats Àrabs.

A un pam del doblet

Bottas, que partia amb la pole, es va veure superat pels pilots de Red Bull a l’inici de la cursa. Però sabria recuperar-se per acabar ajudant Hamilton en la victòria. Tot i així, Bottas no va acabar content amb l’estratègia del seu equip, sobretot en l’últim pit stop. “Hem llançat a les escombraries una primera i segona posició fàcils”, deia el finlandès.

A diferència de dissabte, Verstappen no va sortir a especular i va prémer l’accelerador des del primer moment: es va situar líder al primer revolt. El neerlandès, però, no va poder fer res per evitar que el seu rival per al Mundial l’acabés superant al tram final d’una cursa accidentada en què va haver d’aparèixer el cotxe de seguretat.

stats