MOTOCICLISME
Esports 18/04/2013

Lorenzo vol dominar de nou, mentre que Márquez somia a repetir la gran actuació de Qatar

Pol Espargaró confia a aconseguir una nova victòria en Moto 2, mentre que Maverick Viñales, després de quedar segon en la primera cursa, buscarà reivindicar la seva condició de favorit en Moto 3

Ara
2 min
Jorge Lorenzo ha guanyat el GP de Qatar / FADI AL-ASSAAD / REUTERS

BarcelonaAquest cap de setmana el circuit de les Amèriques acollirà, per primera vegada, el Campionat del Món de Motociclisme. Aquest traçat es troba a la ciutat nord-americana d'Austin, Texas. Divendres seran els primers entrenaments lliures (16 h/Eenergy), dissabte hi haurà els segons lliures (16 h/Energy) i la classificació (21 h/Telecinco), mentre que diumenge a la tarda es viuran les tres curses: Moto 3 (18 h/Telecinco), Moto 2 (19:20 h/Telecinco) i Moto GP (21 h/Telecinco).

El circuit és totalment desconegut per a tots els pilots, excepte per als d'Honda i Yamaha, que no fa gaire van realitzar unes jornades d'entrenament en aquest traçat, en les quals el debutant Marc Márquez (Repsol Profunda RC 213 V) va acaparar l'atenció de tots, ja que va ser, amb diferència, el més ràpid.

Tot i així, el mallorquí Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) és el gran favorit després de la superioritat que va demostrar a Qatar. L'altre és l'italià Valentino Rossi, que després de dos anys de mals resultats a Ducati ha decidit tornar a Yamaha, i ja en la primera cursa a Losail va pujar al podi amb una segona plaça més que merescuda per davant del prometedor Marc Márquez.

Potser qui més hagi de demostrar a Austin, per la seva condició inicial de favorit al títol, sigui el també català Dani Pedrosa, company d'equip de Márquez. Pedrosa, amb problemes de tracció en la seva roda posterior, va quedar quart en la primera cursa.

S'ha de tenir en compte també el britànic Crutchlow (Yamaha YZR M 1), que va mostrar un rendiment molt competitiu a Qatar. Tampoc s'ha de descartar una millora dels pilots de Ducati, l'italià Andrea Dovizioso i el nord-americà Nicky Hayden.

Moto 2

Pol Espargaró ja va deixar clar a Qatar la seva condició de favorit al títol de Moto2, on es va imposar al britànic Scott Redding i el japonès Takaaki Nakagami, segon i tercer, respectivament. El fet, però, que el traçat sigui desconegut per a tots els pilots fa que sigui més difícil preveure qui arribarà millor a aquesta cursa.

Moto 3

Pel que fa a Moto 3, el mallorquí Lluís Salom intentarà repetir la victòria que va aconseguir a Losail, mentre que Maverick Viñales, que va ser segon, buscarà reivindicar la seva condició de favorit a Moto 3, seguit dels catalans Àlex Rins i Àlex Márquez, que tot i la seva joventut ja van demostrar que estan disposats a donar guerra durant tota la temporada.

Màxima seguretat

Després dels atemptats en la marató de Boston, Austin ha decidit augmentar la presència policial i, a més, gravarà d'un en un els 100.000 espectadors que assisteixin al circuit durant el cap de setmana. Tot i que no seran escorcollats, sí que s'escanejaran les seves bosses. No es permetrà l'entrada de nombrosos objectes: cap de cristall o metall. Res de begudes alcohòliques, i fins i tot els paraigües seran mesurats i només passaran els petits.

stats