MOTO3

Cortese aconsegueix a Austràlia la cinquena victòria de la temporada

El ja campió del món de Moto3 s'imposa a Phillip Island. Maverick Viñales ha caigut i el millor català ha estat Àlex Rins, que s'ha quedat a les portes del podi

Sandro Cortese, el ja matemàticament campió del món de Moto3, ha guanyat el Gran Premi d'Austràlia. L'alemany, que sortia des de la 'pole', no ha fet una gran arrencada i ha caigut fins a la cinquena posició, però ràpidament s'ha refet i ben aviat s'ha situat al grup capdavanter. Cortese ha aconseguit a Phillip Island la cinquena victòria de la temporada, el segon triomf consecutiu.

El Gran Premi ha començat amb penalitzacions, ja que cinc pilots s'han avançat a la sortida i han hagut de complir un 'ride through': Rossi, Folger, Miller, Salom i Moncayo. Això ho han aprofitat la resta de pilots i sobretot Cortese i Oliveira, que han marxat sols i s'han anat alternant al capdavant de la cursa.

El català Maverick Viñales era al capdavant del grup perseguidor i quan ha vist que Cortese i Oliveira marxaven, ha decidit fer un canvi de ritme per evitar que s'escapessin. Tot i això, quan el de Roses intentava rodar més ràpid, ha comès una errada i ha caigut. La caiguda ha malmès la seva moto i no ha pogut continuar.

Quan només faltaven cinc voltes per al final, Cortese ha superat Oliveira i allà s'ha acabat la cursa, ja que l'alemany ha anat traient avantatge volta a volta fins a creuar la meta en solitari.

El podi l'han completat Oliveira i Sissis, mentre que el barceloní Àlex Rins s'ha quedat a les portes del podi i ha acabat quart. Àlex Márquez ha estat novè, seguit d'Isaac Viñales. Adrián Martín ha acabat en la 12a posició i el balear Lluís Salom, que ha estat sancionat per avançar-se a la sortida, en la 15a.