MOTO3

Rins s'imposa a Austràlia en un final ajustat amb Maverick Viñales

El de Roses ha intentat aprofitar l'aspiració per guanyar, però Rins ha creuat primer la línia de meta per només 3 mil·lèsimes

Álex Rins ha aconseguit el triomf en el Gran Premi d'Austràlia després d'imposar-se en un desenllaç molt ajustat. Al final, el barceloní ha creuat la línia de meta només 3 mil·lèsimes abans que Maverick Viñales, que buscava el triomf per retallar diferències a la general. Ara, Lluís Salom segueix líder, però només té 5 punts d'avantatge respecte de Rins, que és segon. Tercer és Maverick, a 22 punts de Salom.

El podi l'ha completat Lluís Salom, que després de liderar la cursa durant una bona estona ha decidit passar a un segon pla per atacar al final. Però aquest diumenge Rins i Viñales no s'han deixat sorprendre pel mallorquí, que ha acabat tercer.

Malgrat sortir des de la 13a posició, Àlex Márquez ha fet una gran arrencada i ha remuntat. Tot i això, abans de caure, Oliveira ha tocat pel darrere la moto del cerverí, que tot i que ha evitat la caiguda, ha hagut de recuperar-se de l'ensurt i després de diversos avançaments ha tornat a situar-se en el grup capdavanter per acabar, finalment, quart.

Com sempre, la cursa de Moto3 ha estat en grup. Els quatre pilots que acostumen a lluitar pel podi s'han vist acompanyats per Folger i Miller. L'alemany ha comès una petita errada durant els últims compassos de la cursa i ha perdut les opcions de lluitar pel podi, mentre que l'australià ha acabat cinquè.