MOTOCICLISME

El pare de Simoncelli defensa Marc Márquez i assegura que li recorda el seu fill

"Si continuem així, aviat posarem intermitents a les motos i direm que els avançaments només es poden fer quan està encès, com a l'autopista", diu Paolo Simoncelli

Paolo Simoncelli, pare de Marco Simoncelli, el pilot italià que fa dos anys va morir en un accident quan disputava el GP de Malàisia de MotoGP, ha sortit en defensa de l'estil de pilotatge del català Marc Márquez, líder del campionat, que li recorda el seu fill.

En una entrevista amb Eurosport, el pare de Simoncelli ha defensat Márquez davant les crítiques que ha rebut en les últimes setmanes pel seu pilotatge arriscat. "Les declaracions de les últimes setmanes cansen. A la cursa s'ha de fer de tot per guanyar, i si hi ha un mínim espai lliure, cal aprofitar-lo i donar gas. Si continuem així, aviat posarem intermitents a les motos i direm que els avançaments només es poden fer quan està encès, com a l'autopista", ha ironitzat Paolo Simoncelli.

Márquez ha rebut crítiques pel seu pilotatge tant de l'actual campió mundial, Jorge Lorenzo, com del seu company d'equip, Dani Pedrosa, els mateixos que fa uns anys ja van denunciar l'agressivitat sobre la pista de Marco Simoncelli quan van coincidir en MotoGP. "Les crítiques de Lorenzo i Pedrosa de les últimes setmanes són les mateixes que feien al Marco. Per mi, és simplement una qüestió de pilotes. A Márquez tampoc li importen, i va a la seva. En aquest sentit, és igual que el Marco".

Marc Márquez podria proclamar-se aquest cap de setmana campió del món de MotoGP: "Crec que Márquez, pel que he vist quan he tingut l'oportunitat de parlar amb ell al pàdoc i per com en parlen els mitjans, és de la mateixa pasta que 'Sic'. Es diverteix, afronta la vida amb un somriure i quan està a la pista corre per guanyar i va directe al gra sense importar-li les declaracions", ha afirmat.

Paolo Simoncelli s'ha mostrat molt agraït a Valentino Rossi després del gest que va tenir el pilot de Yamaha a Sepang, on va mostrar una bandera amb la llegenda 'Sic 58' al circuit en què el seu fill va perdre la vida fa dos anys i ha assegurat que, si Rossi hagués patit un accident com el que va patir el seu fill, ells farien el mateix que està fent el pilot italià per recordar-lo: "Aquest gest em va commoure. 'Vale' és un senyor, s'està portant exactament de la mateixa manera com si aquesta tragèdia hagués estat al revés", ha comentat.