El despertar de Quartararo i la doble caiguda de Márquez: els apunts de la 'qualy' del GP d'Indonèsia

El francès s'adjudica la 'pole' i el català no supera la Q2 després de dues relliscades

3 min
Fabio Quartararo en el circuit de Mandalika

BarcelonaDes de Catalunya, la tanda de classificació del GP d'Indonèsia s'ha vist amb lleganyes als ulls. A les 8 del matí han sonat les botzines i els pilots han portat al límit les seves motos per aconseguir el millor temps. En un traçat amb poc grip, gairebé ningú s'ha escaquejat de relliscar sobre l'asfalt. Entre les anades i vingudes, Fabio Quartararo ha marcat el millor temps i sortirà primer en la cursa d'aquest diumenge (8 h, DAZN).

El despertar de Yamaha i Quartararo

De mica en mica, Fabio Quartararo torna a ser el pilot que va guanyar el Mundial de l'any passat. "Em trobo com abans", deia un cop ha baixat de la moto. El francès, que no va començar la temporada amb bon peu per problemes amb la seva Yamaha, s'ha retrobat amb les bones sensacions, ha signat el millor temps en la Q2 i sortirà des de la primera posició. Però el pilot de Yamaha no tindrà una sortida plàcida perquè darrere seu, ben enganxats, sortiran les Ducatis de Jorge Martin i Johann Zarco.

Marc Márquez, cap de setmana de caigudes

El pilot de Cervera no acaba de trobar el punt a l'asfalt del circuit de Mandalika. Márquez, que ha hagut de passar per la Q1 després de caure divendres en els entrenaments lliures, no ha pogut obtenir un millor lloc que la quinzena posició per a la sortida del Gran Premi d'Indonèsia. En la primera tanda classificatòria, el català ha caigut en els dos girs complets on volia marcar el temps per poder disputar la pole. Els revolts 12 i 13 (dos revolts cap a la dreta) han sigut el punt negre del circuit per al català. Després de caure a sis minuts perquè s'acabés el temps, ha sortit cames ajudeu-me per tornar al box i agafar la seva segona moto. Márquez ha aconseguit arribar i, en un últim intent, ha tornat a caure al mateix sector i ha perdut les possibilitats de passar a la Q2.

Marc Márquez en el box

L'asfalt, el rival a batre

Joan Mir, Alex Rins, Aleix Espargaró, Mario Bezzecchi, Pedro Acosta... La llista és llarga. Molts pilots del Mundial han acabat patint el poc grip del circuit de Mandalika (recondicionat després dels problemes en els tests de pretemporada) i han acabat xocant amb l'asfalt i lliscant per la grava. El traçat d'Indonèsia és nou enguany al Mundial i, a part de ser un circuit molt físic, l'asfalt encara no acaba d'estar bé i els pilots només tenen una línia per passar sense patir.

Curses de matinada

El GP d'Indonèsia, a Catalunya, s'ha de veure en plena matinada a causa de la diferència horària. El segon Gran Premi de la temporada de la categoria petita, Moto 3, comença a les 5 del matí, hora catalana. El de Moto3, a les 6.20 h i la màxima categoria de Moto GP a les 16 h. Com sempre, les curses només es poden veure per DAZN.

Primers cops a Moto2 i Moto3

A Moto2, el britànic Jake Dixon (Kalex) ha confirmat la bona actuació dels dies previs al circuit Mandalika i ha aconseguit la primera pole position de la seva carrera esportiva. Per darrere seu sortiran Augusto Fernández (Kalex) i el britànic Sam Lowes (Kalex), que han tancat els primers llocs de la graella. A Moto3, el pilot valencià Carlos Tatay també s'ha estrenat com a pilot més ràpid i ocuparà el primer lloc en la graella de sortida aquest diumenge. A tan sols 3 mil·lèsimes el brasiler Diogo Moreira (KTM) ha marcat el segon millor temps, per davant del "local" indonesi Mario Aji (Honda), en la tercera posició.

stats