Motor

El retorn més esperat: Marc Márquez tornarà a competir aquest cap de setmana

Més de 100 dies després del seu últim Gran Premi, el pilot català torna a la competició oficial a l'Aragó

3 min
Marc Márquez al kàrting de Motorland aquesta setmana

BarcelonaCent deu dies després de l'última vegada que va competir en un Gran Premi, el d'Itàlia, el 29 de maig, Marc Márquez tornarà a la competició en el Gran Premi d'Aragó d'aquest cap de setmana. Des que es va sotmetre amb èxit a una quarta operació a l'húmer dret, el vuit vegades Campió del Món ha seguit les estrictes indicacions del seu equip mèdic fins a assolir una recuperació completa.

Després de nombroses revisions, consultes i proves, tots els implicats estan satisfets amb la recuperació i el pilot de l'equip Repsol Honda ja farà aquest cap de setmana el pas següent del procés: tornar a disputar un Gran Premi. L'objectiu serà continuar millorant la forma física sobre la moto i avaluar el rendiment durant la intensitat d'un cap de setmana de Gran Premi i d'una cursa. El Circuit de MotorLand Aragó es pot considerar un traçat de casa per a Márquez i l'afició local sempre és un punt de suport més.

Després de quatre mesos de repòs i treball físic gradual, Márquez està preparat per tornar a sentir-se pilot. "Sembla un malson, però aviat tornaré. Serà dur, però el moment de fer la intervenció és ara", deia al maig quan va parar per fer-se la quarta intervenció a l'húmer. Necessitava tornar a recuperar la mobilitat perduda que el condicionava a l'hora de competir: havia de regular una rotació excessiva que li causava dolor i sobrecàrregues permanents. "Tinc limitacions importants a l'húmer que no em permeten pilotar la moto d'una manera adequada per aconseguir els objectius que sempre m'he marcat", afegia. Ara això per fi s'ha acabat.

El d'Honda és conscient que aquesta és "l'última" oportunitat, com va confessar a DAZN fa alguns dies. Si aquest cop no surt bé s'ha acabat. Així l'hi ha promès al seu avi i així ho pensa fer. Han sigut quatre operacions al mateix os, per quatre llocs diferents, per intentar resoldre els problemes que arrossega des de la fatídica caiguda al Gran Premi d'Espanya del 2020. D'aquell moment clau en la carrera de Marc Márquez ja han passat més de dos anys. A més, si no n'hi hagués prou amb el serial de l'húmer, la diplopia (visió doble) també ha sigut protagonista i l'ha allunyat de l'asfalt dues vegades més.

Moment posteriors a l'accident del 2020

Tot això ara queda en el passat. "M'he aixecat amb unes agulletes que no és ni mig normal", piulava amb emoticones de riure Marc Márquez després del test al circuit de l'Aragó de fa alguns dies. Les ganes eren enormes i el català no va esperar ni un minut per tornar a posar la moto al límit, però sempre amb precaució. Ja sense dolor, torna a sentir que controla la moto i no al revés. Ha pogut tornar a pilotar com a ell li agrada, a traçar les seves línies –òbviament, tenint en compte que encara està acabant de recuperar-se físicament–, i ja ha pogut deixar de banda les pors i els neguits per centrar-se en el que passa sobre la moto.

El passat dolorós queda enrere i Marc Márquez només pensa en el seu futur i en el d'Honda, que com a mínim continuaran anant de bracet els dos anys que li queden de contracte. Els tests de Misano eren imprescindibles per a aquest futur plegats i per això el català era, des de divendres al vespre, al circuit italià. Sense ell al box, Honda ha perdut el nord. Ara, amb un Márquez en bones condicions, sense dolor i amb moltíssimes ganes, la marca japonesa vol traçar un full de ruta que acompanyi el vuit cops campió del món, una altra vegada, al calaix més alt del podi.

stats