Márquez torna a guanyar en la coronació de Quartararo com a campió del món

El pilot de Yamaha aconsegueix el seu primer Mundial el dia en què Rossi s'acomiada de la seva afició

3 min
Fabio Quartararo, campió del món de MotoGP

BarcelonaFabio Quartararo no ha pogut contenir les llàgrimes. Davant de les pantalles gegants, veient-se de petit i tota la seva carrera en imatges, el nou campió del món de motociclisme no ha pogut parar de plorar i abraçar-se als seus al mateix asfalt del circuit de Misano. El Diablo s'ha proclamat campió del món després d'una temporada excepcional i es converteix en el primer francès a entrar en el palmarès com a guanyador del Mundial. A l'alegria de Quartararo s'hi ha unit Marc Márquez, que definitivament ha tornat a la seva millor versió i s'ha endut la segona victòria consecutiva, en el dia de l'adeu de Valentino Rossi a la seva afició.

La cursa del circuit de Misano ha tingut emoció en totes les seves fases. La sortida ha sigut per a Marc Márquez, que partia setè, però ha aconseguit recol·locar-se quart. Instants després, ja tercer i darrere de Miller i Bagnaia, ha aconseguit seguir el ritme trepidant de les Ducati respirant al clatell dels dos pilots de l'equip italià. Mentre el Tro de Cervera estava preparant l'avançament del pilot australià, Miller ha perdut adherència amb l'asfalt i ha caigut a terra, de manera que ha deixat pista lliure al català per atrapar Bagnaia.

Mentre el de Ducati es defensava dels atacs de Márquez, Fabio Quartararo tenia una lluita totalment diferent. Sortint quinzè, el líder del Mundial sabia que la tasca per completar era acabar la cursa amb els màxims punts per poder sentenciar el títol al següent Gran Premi a Portimao. La sort, però, estava de la banda del de Yamaha. Pecco, dominant en solitari, però en el punt de mira de Márquez, ha comès un error inimaginable. El pilot de Ducati ha fet com el seu company d'equip i ha perdut, al mateix revolt, el control de la roda davantera i ha acabat a la grava. Totes les mirades s'han traslladat al box de Yamaha quan s'adonaven que eren els nous campions del Mundial després de sis anys sense endur-se el títol.

La celebració ha sigut sobre el mateix asfalt de Misano. Primer Márquez, tocant-se el braç com a signe de força mentre travessava la línia de meta, i després Quartararo, agafant el casc cridant a ple pulmó, han fet vibrar tots els aficionats. Amb el seu staff, família i amics, el francès ha celebrat el seu primer títol que el postula com a gran rival de Márquez de cara a la pròxima temporada. El Diablo és campió del món i com a tal ho ha celebrat sense poder contenir l'emoció.

Entrem en el tram final de la temporada de motociclisme, i els altres dos Mundials comencen a decantar-se. El de Moto 2 és el que sembla més sentenciat, tot i que encara no està tancat. Remy Gardner lidera la classificació amb divuit punts de diferència sobre Raúl Fernández. El madrileny ha tingut l'oportunitat de retallar distàncies en el GP d'aquest cap de setmana, però ha tingut un espectacular accident que l'ha obligat a abandonar. Sam Lowes ha aconseguit la victòria aquest diumenge per davant d'Augusto Fernández i el català Aaron Canet, que ha perdut el segon lloc del podi en l'últim revolt per falta de combustible. Gardner ha acabat setè.

La veterania de Foggia esgarra la festa d'Acosta

Cap de les dues premisses perquè Pedro Acosta fos campió de Moto3 s'ha complert. El seu principal rival, Dennis Foggia, s'ha endut el Gran Premi de l'Emília-Romanya i ha quedat lluny de la 12a posició que necessitava el Tiburón de Mazarrón, que en cas de guanyar la cursa podria haver-se endut el títol mundial. Jaume Masia, segon, i Pedro Acosta, tercer, han configurat el podi que deixa el pilot murcià amb 21 punts d'avantatge per davant de l'italià del Leopard. El pilot revelació de la temporada ha arribat al Mundial per canviar-ho tot. En la seva setzena cursa sobre la moto, el pilot de Mazarrón no ha pogut imposar-se a la veterania de Foggia, que, amb vint anys, ja suma 70 curses en la categoria petita.

stats