MotoGP

El Mundial de MotoGP, més obert que mai

Pecco Bagnaia s'ha endut la victòria i pressiona Fabio Quartararo al capdavant de la classificació

2 min
Els pilots durant el GP de San Marino

El despertar de Pecco Bagnaia ha posat pressió a un Mundial que semblava sentenciat per Fabio Quartararo. L'italià de Ducati es va endur el seu primer Gran Premi el cap de setmana passat a l'Aragó, i ara, al circuit de Misano, que és casa seva, s'ha adjudicat la segona victòria. Tot i els esforços per esgarrar-li la festa, el de Yamaha no ha pogut superar-lo en un gir al límit. El jove Enea Bastianini, la bèstia, ha ocupat el tercer graó del podi entre llàgrimes al Gran Premi de San Marino.

Com comença a ser habitual, la millor sortida l'ha protagonitzat Bagnaia, que ha posat la directa i no ha cedit en cap moment de la cursa. El de Ducati està intractable des de fa dos Grans Premis, i al circuit de Misano ha donat un cop de puny sobre la taula de cara al Mundial. Des que els semàfors s'han apagat, Bagnaia ha marcat un ritme trepidant. Quartararo ha fet un esforç titànic per intentar reduir els més de dos segons de diferència que l'italià ha aconseguit a les primeres voltes mentre lluitava contra Jack Miller, company i escuder de Bagnaia durant la primera meitat de la cursa.

La gran distància existent entre els dos rivals pel Mundial s'ha retallat de forma fascinant en els darrers girs. Pecco Bagnaia no ha pogut mantenir el ritme trepidant que estava marcant a la vegada que Fabio Quartararo ha premut l'accelerador com mai per enganxar-se a la moto de l'italià. En una última volta completa trepidant, el líder del Mundial no ha pogut superar el de Ducati, de manera que la distància a la general es redueix a 48 punts.

Marc Márquez ha aconseguit el seu objectiu. El tro de Cervera es plantejava com un bon resultat qualsevol posició per damunt del setè lloc al travessar la línia de meta. El català, després d'una gran actuació, ha acabat quart després d'un doble avançament en l'última volta.

Cursa inversemblant a Moto3

Per primer cop al Mundial d'enguany, la cursa de la categoria petita no ha sigut agrupada. Romano Fenati ha liderat gran part de la prova, a molta distància de la resta del grup, però a nou voltes del final ha caigut tot sol. Mentre Fenati es lamentava després de l'accident Pedro Acosta veia cada cop més lluny el grup capdavanter. El líder del Mundial s'ha hagut de conformar amb la setena posició mentre que els seus dos rivals directes pel títol li han retallat molts punts. Dennis Foggia s'ha proclamat campió en el seu GP de casa per davant de Niccolo Antonelli i Andrea Migno.

A Moto2, Raúl Fernández s'ha tornat a imposar, per sisena vegada aquesta temporada. Malgrat les molèsties a la mà dreta, el madrileny ha sigut capaç de treure forces per aconseguir una nova volta ràpida de carrera en el divuitè gir que li ha servit per escapar-se dels seus perseguidors i garantir-se la sisena victòria de la temporada, tot i que un avís per haver excedit els límits del circuit l'ha posat en una situació complicada. Tot i el seu atac final, Remy Gardner ha acabat segon per davant d'Arón Canet, que ha ocupat l'últim graó del podi.

stats