MOTOR
Esports 24/06/2012

Els veïns de València protesten contra la F-1: "Fórmula 1? Les persones primer, no a les retallades"

Al final de la protesta s'ha llegit un manifest en què s'ha denunciat que en un moment "de profunda crisi econòmica" el Govern destini els recursos a esdeveniments que "no generen ni riquesa ni ocupació"

Efe
2 min
Els veïns de València s'han manifestat contra la F-1 / BIEL ALIÑO / EFE

ValènciaEls veïns de València, convocats pels sindicats UGT-PV i Intersindical Valenciana, s'han manifestat aquest diumenge pels voltants del circuit urbà de Fórmula 1 per protestar contra el "malbaratament" que al seu parer està realitzant el Govern autonòmic en organitzar el Gran Premi d'Europa.

Sota el lema "Fórmula 1? Les persones primer, no a les retallades", els manifestants –5.000 segons els organitzadors, 400 segons fonts oficials– han iniciat la marxa cap a les 11 del matí, amb un recorregut que va ser autoritzat pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) divendres passat.

El tribunal estimava fa dos dies el recurs d'UGT i Intersindical contra la decisió de la Delegació del Govern de modificar el recorregut de la manifestació, que finalment ha sortit de la plaça de Saragossa i ha finalitzat al carrer de la Indústria, als voltants portuàries del circuit.

En declaracions a Efe, el portaveu d'Intersindical, Vicent Mauri, ha valorat el suport judicial a aquesta convocatòria sindical, que interpreta al seu torn com "un cop" a la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Paula Sánchez de León.

La finalitat d'aquesta marxa ha estat "posar en evidència la contradicció" que mentre uns "estan de festa i celebrant amb tota mena de luxes la Fórmula 1, milers de persones veuen perillar el seu lloc de treball", ha explicat. Més enllà de la pèrdua de la seva ocupació, ha incidit, els valencians estan patint el deteriorament en la prestació de serveis públics com l'educació o la sanitat.

Mauri ha assegurat que esdeveniments com la Fórmula 1 "no donen diners a la ciutat, sinó el contrari: la Generalitat i l'Ajuntament de València han de posar diners".

Al final de la protesta, s'ha llegit un manifest que, en aquesta mateixa línia, ha denunciat que en un moment "de profunda crisi econòmica" el Govern valencià destini els seus recursos a esdeveniments que "no generen ni riquesa ni ocupació".

Altres exemples d'aquesta política són, segons els sindicats, l'aeroport de Castelló, la Ciutat de les Arts i les Ciències o la Ciutat de la Llum d'Alacant, actuacions que han portat "a una situació molt complicada des del punt de vista econòmic".

stats