Ciclisme
Esports 30/05/2014

Nairo Quintana confirma la seva superioritat al Monte Grappa

El jove sard Fabio Aru impressiona perdent tan sols 17 segons amb el colombià a la cronoescalada del Giro d'Itàlia i pràcticament s'assegura pujar al podi de Trieste

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaPer si algú tenia dubtes de la seva superioritat, Nairo Quintana (Movistar) ha donat un nou cop d'autoritat al Giro d'Itàlia exhibint-se en la dinovena etapa, una duríssima cronoescalada al Monte Grappa. Ara el colombià ja té el segon classificat, Rigoberto Urán, a més de 3 minuts d'avantatge per l'arribada al temible Zoncolan de demà.

L'únic ciclista que s'ha mostrat capaç de batre a Quintana ha estat la revelació d'aquest Giro, el també jove Fabio Aru (Astana), que després d'una gran victòria a Plan de Montecampione avui s'ha quedat a tan sols 17 segons del temps de la 'maglia rosa' i pràcticament s'ha assegurat la tercera plaça del podi final. Això si no és que supera demà a Urán, que s'ha defensat de forma notable però té el prometedor escalador sard a només 41 segons.

Amb tot, seran les rampes del sempre temut Zoncolan (10,5 km a l'11,6% de desnivell mitjà) les que acabaran de definir les primeres posicions d'un Giro d'Itàlia que, si bé en un principi tenia un líder envoltat per la polèmica d'un malentès reglamentari, avui ha demostrat per què mereix la victòria, que pot ser la primera de moltes grans voltes en la carrera de Quintana.

Classificació general provisional:

1r Nairo Quintana (Movistar) 79h 03' 45”
2n Rigoberto Urán (Omega Pharma) a 3' 07”
3r Fabio Aru (Astana) a 3' 48”
4t Pierre Rolland (Europcar) a 5' 26”
5è Domenico Pozzovivo (Ag2r) a 6' 16”
6è Rafal Majka (Saxo-Tinkoff) a 6' 59”
7è Cadel Evans (BMC) a 9' 25”
8è Wilco Kelderman (Belkin) a 9' 29”
9è Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp) a 10' 11”
10è Robert Kiserlovski (Trek) a 13' 59”

stats