MOTOR - DAKAR 2015
Esports 03/12/2014

Nani Roma: "El primer rival sóc jo. Si ho fem bé podem guanyar perquè ja ho hem aconseguit"

El pilot de Folgueroles competirà amb cotxes al Dakar per primer cop amb el dorsal 300, el que duu el campió de la categoria de les quatre rodes

Nuria García
2 min
Nani Roma, al centre, durant la roda de premsa / ARA

BarcelonaNani Roma ha explicat aquest dimecres a Barcelona quines són les seves sensacions per al Dakar 2015 que arrencarà d'aquí a un mes a Buenos Aires. El pilot català l'afronta com el guanyador i, per tant, tindrà l'honor de lluir el dorsal 300, que identifica el guanyador de cotxes de l'any anterior. "Primer dubtes sempre quan tens el 300 a la porta. És un plaer poder-lo portar, ja que vol dir que vas guanyar l'any passat. El més important és poder-lo portar l'any vinent", ha dit Nani Roma.

El català va aconseguir en la passada edició el triomf en cotxes després d'haver-lo guanyat fa deu anys en motos. "Realment costa, ja que hi ha molts pilots que van guanyar el Dakar en motos i després van passar a cotxes i no van poder. Penseu que el 2010 vaig estar a punt de no poder córrer i gràcies als patrocinadors seguim endavant i ara estem aquí després d'haver guanyat", ha comentat el pilot de Folgueroles, que ha avançat que aquest serà "un Dakar molt complicat".

"El primer rival sóc jo. Si fem les coses bé, després ja podrem pensar en els altres, però primer, nosaltres. Si ho fem bé sabem que podem guanyar perquè ja ho hem fet. Quan surts a competir, sempre vols guanyar qui va guanyar l'any passat. Això espero que sigui motivant. El 300 el persegueixes durant molts anys. Em ve molt de gust barallar-me allà, que hi hagi una marca nova que arribi i que els companys ens separem... ara ens barallarem amb rivals d'altres equips, no entre nosaltres. I això motiva molt més", ha indicat Nani Roma.

El pilot ha explicat que segueix perseguint objectius, després de guanyar el Dakar del 2014: "Vaig començar molt tard en això del motor. Mai vaig pensar, quan veia el Dakar per la tele, que jo estaria allà. No persegueixo somnis, persegueixo l'objectiu de tornar a guanyar el Dakar en cotxe. Tota la vida és un somni! Cal seguir competint bé, fent les coses bé, això és el que intentarem fer". Per a Nani Roma, guanyar l'any passat "treu pressió, perquè ja has guanyat". "Segur que hi haurà més triomfs al Dakar, però de moment aquest ja el tenim a la butxaca", ha explicat.

Sobre el recorregut, el de Folgueroles ha dit: "És un Dakar amb menys sorra, però la gran incògnita és l'etapa marató. Des de l'Àfrica que no en fem una i allà hi havia camions. Ara estarem sols i haurem de fer 1.500 km, d'aquests 700 d'especial i tenim 7 rodes. Tenim els companys que ens podran donar alguna roda, però també serà important que ells no punxin! El més important serà arribar a Iquique abans de l'etapa marató ben posicionat ja que si estàs al davant, segur que et deixaran més rodes que no als altres si te'n fan falta".

I sobre si el recorregut beneficiarà més els 4x4 com el Mini amb el que ell competeix o els bugies, ha dit: "Veurem el terreny. Ara sabem on comencen i on acaben les etapes, però no per on passen. Crec que l'organització busca fer un recorregut equilibrat tant per als 4x4 com per als bugies. Dependrà dels fora pistes, hi ha dies per a ells i dies per a nosaltres".

stats