16/10/2016

La necessària força de la constància

2 min
La novena edició de Cistella Solidària va ser un èxit

Periodista i entrenadorM’agraden les iniciatives que barregen l’esport amb projectes socials, però sobretot m’enamoren les propostes que perduren en el temps. Sovint ens cansem de les bones idees i oblidem que l’únic camí per canviar les coses és la força de la constància. Persistir en l’esforç no és fàcil i obliga a superar moltes adversitats, però acostuma a donar els seus fruits.

El torneig Cistella Solidària va néixer l’any 2008 amb la voluntat de recaptador de fons per al laboratori pel càncer infantil de la Fundació Sant Joan de Déu, un centre d’investigació i diagnòstic dedicat exclusivament a l’estudi de la malaltia en nens i joves. De manera modesta, però decidida. Els inicis no van ser fàcils i el primer any només es van recaptar 250 euros. Tot i això, els organitzadors no van defallir i la xifra d’aportacions va anar creixent. Dissabte es va celebrar la novena edició, que va reunir 17.280 euros.

Avui vull destacar un altre projecte. La Fundació de la Unió Esportiva Sant Cugat es va posar en marxa l’any 2005 i va suposar l’inici del programa social Tots Podem, amb el doble objectiu d’integrar a través de l’esport les persones amb risc d’exclusió social i de conscienciar la societat de les seves problemàtiques. La UESC ha liderat diferents accions interessants en els últims anys, repartint beques per a famílies en situació de risc, donant material esportiu, programant xerrades en centres educatius, ajudant a construir instal·lacions esportives, organitzant partits inclusius i creant la UESC-ASDI Silincode, un equip per a disminuïts psíquics. La plantilla d’aquest equip s’ha inscrit per primera vegada a la Lliga Catalana, una competició organitzada per la Federació Catalana d’esports per a disminuïts psíquics (ACELL). Els partits, que van començar dissabte, estan dividits en franges de 45 minuts. Es juguen quatre parts de set minuts a rellotge corregut.

Els seus promotors, que necessiten material esportiu i recursos econòmics per a formadors, desplaçaments, despeses federatives, xerrades formatives i beques per a jugadors, han posat en marxa una campanya per recaptar fons. El projecte aspira a ser reconegut com la millor iniciativa contra l’exclusió social de l’any en un concurs organitzat per Orange.

stats