Esports 28/06/2019

L'Audiència Nacional envia a Barcelona el cas Neymar 2

Els advocats de l'acusació havien proposat jutjar el cas al Brasil

T.p.
1 min
L'Audiència Nacional envia a Barcelona el cas "Neymar 2"

BarcelonaL'Audiència Nacional ha decidit enviar a un jutjat de Barcelona el judici contra el futbolista Neymar i els seus pares, acusats de suposats delictes de corrupció i estafa dins del seu fitxatge pel Barça l'any 2013. El febrer del 2019 els recursos del jugador van ser rebutjats i es va confirmar que seria jutjat, inicialment a Madrid. Ara, el cas arribarà a Barcelona just quan el futbolista negocia per tornar al Barça, ja que actualment és al PSG.

La secció segona de la sala penal ha decidit enviar el cas a tribunals catalans en contra del criteri de la Fiscalia, tal com ja va fer en la primera causa oberta a l'Audiència Nacional pel fitxatge del jugador, el judici de l'anomenat cas Neymar 1, que va culminar en un acord pel qual el Barça va pagar 5,5 milions d'euros per dos delictes fiscals en el fitxatge del davanter brasiler. La defensa demanava que el cas fos jutjat a Barcelona, però els acusadors havien arribat a proposar que el cas fos jutjat al Brasil.

Aquest judici forma part del cas Neymar 2, cas que neix quan l'empresa brasilera DIS, que tenia el 40% dels drets de Neymar, s'assabenta que el preu del traspàs havia sigut molt superior al que li havien dit inicialment. I, per tant, hauria d'haver cobrat molts més diners dels que en realitat va rebre. En aquesta nova causa, la Fiscalia demana dos anys de presó i deu milions d'euros de multa per a Neymar, actualment jugador del PSG francès, i cinc anys de presó per a Sandro Rosell.

stats