RAL·LIS
Esports 27/10/2019

Ott Tänak, campió del món de ral·lis

Neuville ha guanyat el RallyRACC, però l'estonià ha aconseguit la corona del Mundial

N.g.
1 min
Ott Tänak, durant el RallyRACC

BarcelonaL'estonià Ott Tänak ha aconseguit aquest diumenge el Campionat del Món de ral·lis del 2019 al volant d'un Toyota Yaris WRC. El pilot, de 32 anys, ha sentenciat el seu primer campionat, el primer d'un corredor del seu país, després de guanyar la Power Stage i d'acabar segon el RallyRACC que des de dijous fins avui diumenge s'ha fet a la Costa Daurada.

Ott Tänak i el seu copilot Martin Järveoja s'han embutxacat el títol mundial de ral·lis quan encara falta una cita perquè s'acabi la temporada, després d'aconseguir a Catalunya uns punts molt valuosos per posar distància entre ells i els seus principals rivals pel campionat, Thierry Neuville i Sébastien Ogier. Com a curiositat, Tänak ha aconseguit el títol per a Toyota, una marca que no veia un pilot seu campió del Mundial de ral·lis des del 1994, amb Didier Auriol. A més, Ott Tänak ha posat fi a l'era dels Sébastian: des del 2004, un pilot amb aquest nom havia guanyat el títol (del 2004 al 2012 Loeb i, del 2013 a l'any passat, Ogier).

Tänak ha acabat segon al Ral·li de Catalunya, només per darrere de Neuville, que ha aconseguit la victòria en la prova catalana. En tercer lloc ha acabat el pilot del RACC Dani Sordo, amb Hyundai, que ha realitzat una gran actuació al costat del seu copilot, Carlos del Barrio.

stats