CAS PISTORIUS
Esports 11/03/2014

Pistorius "adorava" les armes, declara un amic seu en el judici

Darren Fresco ha testificat davant la jutge Thokozile Masipa sobre els dos incidents en què Pistorius va disparar en públic una pistola

Efe
2 min
L'atleta Oscar Pistorius arriba a la cort suprema de Pretòria. Comença el judici per l'assassinat de la seva nòvia / EFE

PRETORIAOscar Pistorius "adorava les armes de foc", ha declarat el seu amic Darren Fresco en el setè dia del judici al Tribunal Superior de Pretòria a l'atleta per l'assassinat a trets de la seva nòvia, la model Reeva Steenkamp.

Fresco ha testificat davant la jutge Thokozile Masipa sobre els dos incidents en què Pistorius va disparar en públic una pistola, en els quals el testimoni era present i que tenen relació amb dos dels tres càrrecs als quals s'enfronta l'esportista, que està acusat a més de l'assassinat de Steenkamp. En un d'aquests episodis, que va tenir lloc el setembre del 2012, Pistorius va disparar la seva pistola pel sostre obert del vehicle que conduïa Fresco després de ser portats a una comissaria de policia per conduir massa de pressa.

L'exnòvia de l'atleta, Samantha Taylor, que també viatjava al cotxe, havia relatat prèviament aquests fets en el judici. "Disculpi, senyoria, però li vaig preguntar si estava 'fotudament' boig", va dir Fresco sobre la reacció de Pistorius en obrir foc. "Ell simplement va riure", ha explicat Fresco sobre l'actitud de l'atleta, un cop haver recuperat el seu estat de forma després de passar-se la darrera sessió vomitant després del testimoni del forense Gert Saayman, que va descriure les ferides que tenia al cos de Steenkamp. "Després, [Pistorius] va continuar conduint", ha afegit el testimoni.

Fresco ha explicat també com Pistorius va obrir foc per accident en un restaurant de Johannesburg, un mes abans de matar Steenkamp, el 14 de febrer de l'any passat. Com ja havia assenyalat la setmana passada un altre testimoni, l'amic de tots dos, Kevin Lerena, Fresco ha confirmat que va assumir davant els amos la responsabilitat de l'acció de Pistorius, que així l'hi havia demanat per evitar un escàndol mediàtic.

stats