FÓRMULA 1
Esports 02/07/2016

Ni la pluja d'Àustria evita la 'pole' d'un Mercedes

Lewis Hamilton sortirà primer i mirarà d'aprofitar la penalització del seu company Nico Rosberg per retallar distàncies al Mundial

Martí Molina
3 min
Lewis Hamilton, a Àustria

BarcelonaLewis Hamilton ha estat el més ràpid en els entrenaments oficials del Gran Premi d'Àustria de Fórmula 1. El pilot anglès de Mercedes s'ha adaptat millor que ningú a una sessió de qualificació marcada per la pluja, que ha condicionat els resultats de la Q2 i de la Q3. A l'hora de la veritat, però, el vigent campió s'ha imposat als rivals i mirarà d'aprofitar la penalització del seu company Nico Rosberg –ha estat segon però perd cinc posicions a la graella per haver canviat la caixa de canvis– per retallar distàncies al Mundial.

Ha estat una sessió accidentada, que ha començat amb la sortida de pista de Daniil Kvyat, que ha trepitjat les bandes reductores que delimiten el límit de la pista i, com a conseqüència de les vibracions, ha trencat la suspensió del seu Toro Rosso. De fet, ha estat un dia pèssim per a l'equip filial de Red Bull perquè poc després Carlos Sainz ha trencat el motor i no ha pogut completar la segona mànega de la classificació.

A banda d'aquests incidents puntuals, els entrenaments avançaven amb normalitat però els pilots estaven pendents del cel, ennuvolat i amenaçador. I la pluja ha fet acte de presència a la meitat de la Q2, tot i que al principi no n'hi ha hagut prou per alterar els resultats. En canvi, sí que ha estat determinant a la tercera i última mànega.

Els pilots han començat els últims minuts de qualificació amb l'asfalt totalment enxopat i amb pneumàtics de pluja. Però de cop i volta ha sortit el sol i la pista ha començat a eixugar-se. Els equips s'han afanyat a canviar les rodes dels monoplaces per poder millorar temps. Al començament, els monoplaces han girat a Àustria amb 1 minut i 14 segons. La 'pole' de Hamilton ha estat amb 1:07.922.

Entre els pilots, el més espavilat ha estat Hulkenberg, que pilota un Force India i ha estat el primer de jugar-se-la posant els pneumàtics de sec. Això li ha servit per tenir les gomes en millors condicions al tram final dels entrenaments i escalar fins al tercer lloc final. A la cursa de demà, serà a la primera fila per la penalització d'un Nico Rosberg que només ha pogut acabar a mig segon del seu company.

Classificació entrenaments GP d'Àustria

També ha de complir penalització per canviar la caixa de canvis Sebastian Vettel, que havia conduït el seu Ferrari fins al quart lloc. Això provoca que el tercer lloc a la graella de sortida sigui per a Jenson Button (passa del cinquè al tercer). La seva bona classificació ha fet que el seu company de McLaren, Fernando Alonso, s'estirés els cabells perquè, per culpa d'un error estratègic del seu equip, no ha pogut passar de la Q2 a la Q3. L'asturià serà 14è a la graella.

De cara a la cursa, els pilots de Mercedes són favorits, tot i que els perseguidors, sobretot Ferrari, miraran d'aprofitar que inicien la prova amb uns pneumàtics diferents per plantar cara i optar a donar la sorpresa. El fet és que Mercedes ha fet el millor temps de la Q2 amb les gomes més toves, mentre que els rivals ho han fet amb uns compostos més durs. Això farà que Hamilton i Rosberg hagin de visitar el box abans que la resta i s'arrisquin a perdre temps respecte dels rivals.

L'altre condicionant és la pluja, ja que els pronòstics meteorològics són incerts, sobretot al migdia. En el cas que la cursa fos sobre mullat s'obriria un nou escenari on els motors Mercedes deixarien de tenir tanta importància. Plogui o no, la cursa es preveu entretinguda.

stats