FÓRMULA 1
Esports 20/06/2016

Rosberg no falla a Bakú i li torna la jugada a Hamilton

L’alemany eixampla distàncies al Mundial en una cursa sense cap accident

M.m.
2 min
Rosberg no falla a Bakú  i li torna la jugada a Hamilton

BarcelonaNico Rosberg es va endur la victòria en el primer Gran Premi de Fórmula 1 que es disputava a l’Azerbaidjan. El pilot alemany de Mercedes va tancar un cap de setmana rodó i va aprofitar la mala cursa del seu company, Lewis Hamilton, per tornar a agafar una mica d’aire al capdavant del Mundial. Si al Canadà el triomf va ser per a l’anglès i Rosberg va acabar cinquè, a Bakú es va girar la truita.

Tothom s’esperava una cursa amb molts incidents, i més després de veure què havia passat als entrenaments de dissabte i a la carrera de GP2, amb una topada múltiple al primer revolt. Però la realitat va ser ben diferent: una cursa neta, sense cap topada destacada -ni entre cotxes ni amb els murs de protecció-, sense que fes falta que entrés el cotxe de seguretat. També és cert que els pilots van esforçar-s’hi al màxim, sobretot en el moment de la sortida, en què van conduir amb extrema prudència per evitar mals majors.

Rosberg sortia des de la pole i va defensar aquesta posició inicial, igual que els tres pilots que tenia al darrere, Ricciardo, Vettel i Räikkönen. A partir d’aquí començava una cursa amb molts avançaments al final de la recta de meta, la més llarga del campionat, i molta precaució a l’entrada del castell, al revolt més estret de tot el traçat urbà.

La graella es va capgirar a la volta sis, quan molts pilots que havien optat pel pneumàtic més tou es van adonar que perdien temps i van haver d’avançar l’aturada al box. Entre ells, Ricciardo, que queia fins a la meitat de la classificació i deia adéu a les opcions de podi.

Rosberg va tenir via lliure per fer la seva cursa sense interrupcions i també va poder córrer amb força tranquil·litat Vettel, que va acabar segon. Al darrere la lluita era pel tercer graó del podi. Els Red Bull van quedar-se ràpidament sense opcions i també van perdre la seva oportunitat els Williams, en concret Bottas, que va pujar al podi al Canadà i que per uns instants havia sigut cinquè a Bakú. El premi gros va ser per a un Force India, el de Sergio Pérez: el finlandès Kimi Räikkönen, amb problemes al cotxe, no podia mantenir la tercera plaça i deixava lloc al mexicà, que tornava a ser tercer igual que a Mònaco.

Tampoc va tenir gens de sort Lewis Hamilton, castigat dissabte a la qualificació per culpa d’un accident que el relegava fins al desè lloc a la graella i que havia de fer una remuntada heroica si volia optar a la victòria. Però a l’anglès no li va funcionar del tot bé el cotxe i es va haver de conformar amb el cinquè lloc final. Un resultat que permet a Rosberg agafar una mica d’aire al campionat: l’alemany torna a tenir 24 punts de marge respecte del seu company d’equip. La següent prova serà d’aquí quinze dies, a Àustria.

stats