Esports 01/12/2019

Machín, rotund: "Necessitem futbolistes de veritat, no podem anar amb pipiolis"

El tècnic assenyala la plantilla, però reivindica la capacitat de l'equip de capgirar la situació

Roger Requena
2 min
Machín saluda Arrasate abans del partit

Cornellà de Llobregat"Estem avergonyits, vull que sentim el sentit del ridícul". Després de la sonada derrota contra l'Osasuna, Pablo Machín ha enviat un missatge contundent contra la plantilla, de qui ha arribat a dir que el seu principal problema "no és mental, sinó de capacitat". "Necessitem que els jugadors donin el que han de donar de veritat en les accions determinants. Hem de dir-nos les coses clarament, a la cara, hem de ser homes. Tenim gent amb experiència i altres amb el 30 a la samarreta que mai ho han viscut. Necessitem futbolistes de debò, que hagin viscut situacions fumudes. No podem anar amb pipiolis, perquè els adversaris són jugadors de veritat", ha sentenciat el tècnic de Sòria en la roda de premsa més dura des que és a l'Espanyol. Un equip al qual vol reanimar, i el primer pas és l'exigència que ha fet visible amb aquesta roda de premsa, on ha reclamat molt més al seu equip.

Machín confia que el seu equip ja hagi tocat fons. "Espero que sí, perquè si hem de veure un Espanyol més dolent del que hem vist al final, ja podem dir que no és que ho tinguem difícil, és que així no podem competir a Primera", ha comentat el preparador blanc-i-blau, que ha demanat "que tothom s'esforci més". Machín ha assumit que ell és "el capità del vaixell i el principal responsable", però ha assenyalat força als jugadors: "Jo no sóc el que competeixo home a home, el que surt concentrat, el que centra o remata".

L'entrenador espanyolista ha dit que no poden "donar avantatges" als rivals perquè van "justets" i es porten "poc" amb els equips més limitats de la categoria. "Si donem avantatges no sortirem de baix. Quan els jugadors demostrin individualment què són, demostrarem què som com a equip", ha afegit. Machín ha reconegut que era conscient d'on es ficava quan va arribar a l'Espanyol. "Ja sabia que era una situació complicada. Sé que podem sortir d’aquesta situació, crec en aquests jugadors i ens trauran d’aquesta situació".

Quan li han preguntat pel que espera al mercat d'hivern, ha puntualitzat que el seu mercat "haurien d'haver estat aquests dos partits de casa", on no s'ha tret rendiment als jugadors que hi ha a la plantilla. "Si hem de pensar que vinguin altres a treure’ns d’aquesta merda… Hem de treure l’orgull que hem tret en alguns partits. Tan de bo pogués donar exemple sobre la gespa. Jo he d’intentar ordenar millor els jugadors". El tècnic ha deixat oberta la possibilitat que marxin algunes peces al gener. "Els que tinguin capacitat seguiran. Els que no, hauran de donar una passa al costat, perquè ho digui la direcció esportiva o perquè ells ho creguin".

Machín, que s'ha mostrat comprensiu amb el malestar de l'afició, ha demanat unió als seguidors: "Són periquitos, han vist de tot, molts cops ens han demostrat que han donat més del que els estem donant. Si volen ajudar, ho han de fer animant. Quan les coses van bé no ens farien ni falta, ara que les coses van malament ens hem d’ajuntar, l’afició és molt necessària. Ells ens han fet semblar millor. Que no ens facin ser pitjors del que som".

stats