MOTOR - MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 13/10/2014

La pressió pot amb Rosberg

L’alemany comet un error en el primer revolt i regala el triomf a Hamilton

Nuria García
2 min

BarcelonaLewis Hamilton es va convertir ahir en el primer guanyador del Gran Premi de Rússia. El pilot de Mercedes va sumar el quart triomf consecutiu de la temporada al circuit de Sotxi i d’aquesta manera es referma una mica més al capdavant del campionat. Ahir a Sotxi, però, tot i que el britànic va fer una cursa de llibre, sense cometre cap errada, el triomf li va regalar Nico Rosberg. Al tram final de temporada, els dos pilots de Mercedes, rivals a la pista, han arribat amb estats d’ànim diferents. Hamilton està en una dinàmica ascendent: ha guanyat les últimes quatre curses i això li ha valgut per col·locar-se líder de la general. Rosberg, per la seva banda, va començar la temporada sense cap error, però després de l’aturada de l’estiu els problemes de fiabilitat i un Hamilton pletòric li han passat al davant. I la pressió de veure que tenia el títol a tocar i cursa a cursa se li escapa una miqueta més sembla que a l’alemany li passa factura.

Ahir, al traçat rus, Rosberg arrencava segon i sabia que necessitava avançar com més aviat millor el seu company per tenir opcions d’emportar-se el triomf. Ho va intentar quan els semàfors vermells es van apagar i, quan va arribar al primer revolt, ja li havia guanyat la posició a Hamilton. Però l’alemany va frenar tard i va haver de clavar els frens. Això va provocar un pla als pneumàtics del seu monoplaça que el va obligar a passar per boxs tot just començar. “Perdoneu, nois, era totalment innecessària aquella maniobra”, va dir per ràdio Rosberg quan va travessar la línia de meta en segon lloc.

Hamilton, doncs, amb Rosberg perdut a la cua de la graella -després del pas pels boxs va reincorporar-se 20è, només per davant de Felipe Massa-, no va tenir rival a la pista i va aconseguir un triomf que el fa més líder. Rosberg, suant per escalar posicions, va acabar segon, ja que va tenir la sort que Sotxi és una pista que degrada poc els pneumàtics i, per tant, amb aquella aturada a l’inici de la cursa en va tenir prou.

Abans de la cursa, els pilots van tenir un record per a Jules Bianchi. Tots els integrants de la graella es van situar a la línia de meta per enviar ànims al pilot francès, que segueix ingressat a l’Hospital Mie, a prop del circuit de Suzuka, després de patir un greu accident durant el Gran Premi del Japó.

Títol per a Mercedes

Hamilton i Rosberg van sumar ahir el novè doblet de la temporada i van fer que l’escuderia Mercedes s’assegurés el primer títol de constructors de la seva història. “Hem fet història i estic encantat de formar part d’aquesta història juntament amb el Nico [Rosberg] i l’equip”, va comentar un Hamilton exultant.

stats