Esports 11/05/2019

Rubi: "Aquest any no ens podríem plantejar un somni més gran que Europa"

El tècnic blanc-i-blau es mostra optimista de cara a la complicada visita a Leganés de diumenge

Roger Requena
2 min
Rubi, durant la roda de premsa prèvia al duel contra el Leganés

BarcelonaSobre l'estat anímic de l'Espanyol, Rubi ha comentat que el vestidor està "molt il·lusionat, molt implicat i amb ganes de donar el màxim". El tècnic manté el que va dir abans de la jornada 36, que si aconsegueixen el ple de punts en les últimes tres jornades aniran a Europa o s'hi quedaran ben a prop: "El que va passar l'última jornada ho referma. Soc dels que pensen que això es pot donar. No vull jugar a fer d'endeví, però els rivals també tenen partits complicats. Per a Rubi, anar a Europa seria “una passada”. “Portem 12 anys sense anar-hi; jo no hi he estat en la vida com a primer entrenador. Per a molts jugadors joves que defensen aquest club des de fa anys seria una experiència espectacular. Aquest any no ens podríem plantejar un somni més gran. Sempre hem pensat que es podia donar la circumstància d'anar a Europa”.

Per al preparador maresmenc, la tendència més recent dels equips pot marcar aquest final de curs, si bé ha puntualitzat que l’Athletic ho tindrà molt a prop si guanya el Celta. “Tot el que hem fet fins ara queda al marge. Estàs demanant un esforç d’un dia”, ha comentat Rubi, que ha advertit de la dificultat de Butarque: “Arribem amb molta confiança a un camp molt complicat. És un rival dels que no ens agraden, amb els quals no ens hem sentit còmodes durant l’any. Hem treballat per intentar veure què no ens ha funcionat en aquests partits i poder treure un resultat de tres punts”.

Rubi ha anat més enllà a l’hora d’analitzar el Leganés: “Són equips que pressionen fort, molt físics. Nosaltres tenim un altre tipus de jugadors, més protagonistes. Els punts sempre es guanyen amb esforç, però en el nostre cas ha sigut a còpia de molt de joc. Quan no hem fet un bon joc, i no som un equip de joc directe, ens hem trobat incòmodes en camps com el Getafe o l’Eibar”. El tècnic ha intentat esperonar el seu equip: “Demà ho hem de fer, ho hem d’aconseguir, perquè ens estem jugant la possibilitat de tenir l’estadi amb un ambient espectacular”. Rubi ha valorat molt positivament el fet d’arribar a un tram final de curs “que no sigui pla en el sentit que no hi hagi motivació en pel que fa a la classificació”. El preparador blanc-i-blau tampoc té dubtes que l’Athletic buscarà el setè lloc fins al final: “Preferiran jugar partits oficials que amistosos, a l’estiu”.

Rubi també s’ha referit a l’autoexigència de jugadors com Darder, que va reconèixer que era irregular i intermitent: “No es pot ser més autoexigent, a vegades es matxaca massa. No coneix la paraula 'conformista', i quan fa una acció dolenta a vegades pensa que ha fet un mal partit. És positiu, vol ser millor, rendir al màxim i tenir a tothom content. L’intentem ajudar a relativitzar algunes coses. Igual que amb altres mirem de treballar l’atenció als detalls, a ell l’hem d’ajudar a relativitzar”. “Encara que no arribem a Europa, espero que hàgim gaudit del camí”, ha afegit Rubi, que ha reconegut que, encara que ha trobat moments positius al llarg de la seva carrera, com l’ascens de l’Osca i la promoció d’ascens del Girona, l’actual és el moment “més excitant” com a professional.

stats