Mundial de ciclisme
Esports 22/09/2012

Purito colidera amb Freire i Valverde una selecció espanyola "adaptable" pel mundial de ciclisme

El català assumeix el seu rol decisiu en una carrera dura però s'ofereix a treballar en cas d'arribada massiva. El seleccionador avisa que "no anirem enlloc fent cadascú la guerra pel seu compte"

Albert Rabadan
2 min
La selecció espanyola pel mundial de ciclisme en ruta 2012 de Limburg

BarcelonaLa selecció espanyola serà la referència aquest diumenge en el mundial professional de ciclisme en ruta (Teledeporte, intermitentment des de 10:30h) acabat a Valkenburg, als Països Baixos. El seleccionador, José Luis De Santos, ha remarcat en roda de premsa que l'equip s'adaptarà a les circumstàncies de cursa però que el líder sortirà entre tres homes: Óscar Freire, Alejandro Valverde i el català Joaquim Rodríguez.

De Santos, en aquest sentit, ha volgut donar un vot de confiança a l'hora de gestionar les opcions de cadascú: "Són veterans que es coneixen de fa molts anys. Tinc grans corredors i millors persones". Tanmateix, també ha avisat que "no anirem enlloc fent cadascú la guerra pel seu compte".

El Purito Rodríguez arriba amb grans ambicions al seu últim tram de temporada, en què vol aprofitar un circuit del mundial molt favorable per als seus interessos, amb el mur del Cauberg a menys de dos quilòmetres de meta. El mateix seleccionador ha volgut reivindicar el paper del de Katiuixa, l'últim medallista de l'equip espanyol fa tres anys: "no li donem prou importància al tros de cursa que va fer a Mendrisiopel bronze".

Pel català, "un mundial és una cursa molt diferent a la resta i ens haurem d'adaptar. Si es fa dur, entre l'Alejandro [Valverde] i jo tenim moltes opcions i experiència per gestionar-ho. En canvi, si a l'última volta s'hi arriba amb un grup d'uns 40 seria inútil provar-ho i millor treballar per altres", ha reconegut.

I és que dins la mateixa selecció espanyola (que completen Alberto Contador, que ha assumit un paper més secundari, Samuel Sánchez, Dani Moreno, Jonathan Castroviejo, Pablo Lastras i el català Joan Antoni Flecha), després de veure que el circuit ha afavorit arribades en grups bastant nombrosos en categories inferiors, ha crecsut la confiança en el tricampió mundial Óscar Freire, el més ràpid de tots, que ha anunciat que es retirarà demà si no és que s'emporta el seu quart triomf: un rècord únic a la història.

Tothom coincideix a assenyalar la selecció belga com la rival més perillosa en la lluita per la victòria, per potencial i alternatives. A la seva doble opció, amb Tom Boonen si la cursa es decideix en un esprint bastant reduït, o amb un Philippe Gilbert en forma creixent si els atacs són els que defineixen la resolució, s'hi ha d'afegir ciclistes d'un perfil bastant resolutiu com Greg Van Avermaet. En canvi, equips amb grans ciclistes però menys opcions si s'arriba a l'esprint, com Itàlia o Països Baixos, hauran d'intentar trencar la cursa.

stats