MotoGP
Esports 27/06/2021

Quartararo marxa tranquil de vacances i Viñales recupera el somriure

Doblet de Yamaha, amb el francès primer i el pilot de Roses en segona posició

Martí Molina
3 min
Fabio Quartararo, guanyador del GP d'Holanda de MotoGP

BarcelonaFabio Quartararo marxa de vacances ampliant les distàncies al Mundial de MotoGP. El pilot francès de Yamaha ha guanyat en solitari el Gran Premi d'Holanda, en una cursa en què el seu company Maverick Viñales ha finalitzat segon i Joan Mir (Suzuki) ha completat el podi. Una cursa exigent abans de l'aturada estiuenca, amb poques caigudes i lluites vibrants i estètiques sobre l'asfalt d'Assen.

Després d'un inici sense incidències, de seguida s'ha definit un gran grup capdavanter de deu pilots, liderat per un Fabio Quartararo que semblava tenir les coses molt clares i tancat per un Marc Márquez que feia mans i mànigues per mantenir el ritme del líder. Un grup força estirat en una cursa de ritme bastant ràpid.

Márquez, setè

Márquez, que venia de guanyar a Sachsenring, tornava a Assen a la crua realitat. El pilot català havia sigut penalitzat per dues caigudes, una de molt forta divendres i una de lleu dissabte. Entre una cosa i una altra va acabar sortint des de la vintena posició. Tot i així, podia fer una sortida excel·lent, minimitzant els efectes d'estar tan endarrerit a la graella. No va pujar al podi, però va demostrar que continua en línia ascendent. En un traçat molt exigent físicament, va anar de menys a més i va acabar escalant fins a la setena posició, a tan sols cinc segons del podi. Márquez va protagonitzar una batalla amb Aleix Espargaró, amb dos avançaments al límit a l'última xicana. Al final, el campió de Cervera va guanyar el duel i Aleix va finalitzar vuitè.

Quartararo va jugar millor les cartes. Conscient que tenia bon ritme, abans de l'equador de la cursa ja va fer un canvi de pilotatge per passar a conduir de manera més agressiva. Va guanyar dos segons en quatre girs i va situar-se líder en solitari. El francès tan sols va haver de gestionar l'avantatge, i ho va fer de meravella, per guanyar la quarta cursa de les nou que s'han disputat fins ara.

Mir no pot amb Quartararo

En canvi, Maverick Viñales es va haver de conformar amb la segona posició. El cap de setmana que el pilot de Roses demanava deixar l'equip Yamaha, volia reivindicar-se pujant al graó més alt del podi. Va acabar per darrere del líder del Mundial. Partia de la pole però no va fer una bona sortida i va quedar enganxat a la cinquena posició. El canvi de ritme de Quartararo l'agafava endarrerit i feia que no amb el cap, conscient que se li escapava l'opció de guanyar. Quan es desempallegava dels rivals, Mir, Zarco i Bagnaia, el líder ja era massa lluny. Tot i així, creuava en solitari la línia de meta, sense haver de lluitar amb ningú per defensar el segon lloc, i es reconciliava amb les curses pujant al podi amb un somriure d'orella a orella

Joan Mir, per la seva banda, va haver de defensar amb ungles i dents la tercera posició, en un duel molt intens amb Zarco i Oliveira, que no es va resoldre fins a l'últim instant. A Mir només li van sobrar quatre dècimes, però suficients perquè el vigent campió pugui marxar de vacances amb opcions de revalidar el títol.

El Mundial arriba a l'aturada estiuenca amb Fabio Quartararo com a líder destacat, amb 156 punts, mentre que Zarco és segon a 34. Bagnaia (a 47), Mir (a 55), Miller (a 56) i Viñales (a 61) el segueixen. La competició tornarà d'aquí cinc setmanes al Red Bull Ring d'Estíria (Àustria). Queden encara 10 curses, 250 punts en joc. No hi ha res decidit.

stats