MotoGP
Esports 15/05/2021

Quartararo s'adjudica una 'pole' que Márquez ha tingut a tocar

En un tram final molt ajustat de la Q2, el francès és el més ràpid. El català, finalment, sortirà des del sisè lloc de la graella

1 min
Fabio Quartararo

En la classificació oficial del Gran Premi de França de MotoGP, que es disputa al circuit de Le Mans, Fabio Quartararo s'ha apuntat la seva tercera pole position de la temporada de forma consecutiva. És la tretzena pole del pilot francès de Yamaha a MotoGP, i la setzena de tota la seva carrera esportiva.

En un final atapeït, amb Marc Márquez marcant el millor temps, Quartararo ha acabat sortint vencedor d'un emocionant darrer tram de classificació en què el domini ha passat ràpidament del pilot de Cervera a Maverick Viñales per acabar en mans del francès, que també ha superat Jack Miller i Franco Morbidelli. El pilot de Roses, segon, i l'australià de Ducati, tercer, completaran aquest diumenge (14 h, DAZN) una graella de sortida en què Márquez, finalment, serà sisè.

El doblet de Yamaha arriba després que Quartararo s'hagi operat del síndrome compartimental a l'avantbraç dret. El francès ja va aconseguir la pole la temporada passada a Le Mans, però va ser en sec, i durant la cursa, passada per aigua, va acabar finalment novè. Darrere d'una primera línia que completa Miller hi haurà Morbidelli, Johann Zarco i Márquez, que a la quarta tanda d'entrenaments lliures ha patit una caiguda.

Qui també ha caigut a la FP4 és el company d'equip del cerverí, Pol Espargaró, quan estava corrent a un gran ritme. El petit dels germans Espargaró estarà acompanyat per Takaaki Nakagami i Valentino Rossi, novè. Aleix Espargaró arrencarà en tretzena posició, i just darrere seu ho faran Joan Mir i Àlex Rins. El valencià Iker Lucona sortirà des del divuitè lloc, just per davant d'Àlex Márquez i Tito Rabat.

stats