Esports 30/03/2016

Queden absolts els tres acusats de fals testimoni pel cas Àlex Molina

El jutjat penal de Saragossa exculpa els tres seguidors de la Penya per manca de proves pel cas d'un noi que va exhibir una estelada a la pista del CAI Saragossa

Roger Requena
2 min
Àlex Molina, aficionat de la Penya, va ser detingut per exhibir una estelada a Saragossa

BarcelonaEl jutjat penal número 2 de Saragossa ha decidit absoldre els joves Pau Martínez, Nil Camps i Adrià Llagostera pel delicte de fals testimoni pel cas Àlex Molina, un seguidor pertanyent al grup d'animació La Cantonada CJB, de la Penya, que va exhibir una estelada durant el partit davant el CAI Saragossa.

La sentència ha estimat els arguments que els tres nois defensaven, de manera que han quedat alliberats dels càrrecs dels quals se'ls acusava –fals testimoni– davant la falta de proves que acrediti aquesta acusació realitzada per la policia. El jutge ha considerat que amb la gravació del judici de faltes en què van declarar com a testimonis no n'hi ha prou per desvirtuar la presumpció d'innocència i condemnar els tres joves.

Els fets van passar el 5 d'octubre del 2014 al Pavelló Príncipe Felipe de Saragossa, on la Penya jugava un partit de la Lliga Endesa. Aleshores, Àlex Molina va ser detingut per haver exhibit una estelada. Al judici realitzat dues setmanes després, el 17 d'octubre, hi van assistir Pau Martínez, Nil Camps i Adrià Llagostera, que van testificar tots tres a favor d'Àlex, amb l'argument que en cap moment va desobeïr els agents que van detenir-lo. Les autoritats defensaven que va ser detingut per resistència i desobediència lleu, tot i l'existència d'un vídeo en què es mostrava com va ser la detenció.

Tot i les contradiccions entre els agents de la Policia Nacional que van denunciar l'Àlex a l'hora d'explicar els fets, el jutge d'instrucció número 5 de Saragossa va condemnar-lo per una falta de desobediència a una multa de 300 euros, i va demanar que s'enjudiciés els tres testimonis per un possible delicte de fals testimoni. L'1 de juliol del 2015, el fiscal va demanar mig any de presó per als dos seguidors que van exculpar l'Àlex Molina, un cas que s'ha arrossegat fins aquest dimecres.

Segons el testimoni de Martínez, estava celebrant un triple de Goran Suton tot mostrant una estelada quan un policia li va dir que baixés "amb la bandera i el DNI". Se li va demanar una multa de 300 euros per resistència a l'autoritat i una de 4.000 euros, i un any sense poder entrar a cap recinte esportiu. A un altre seguidor que l'acompanyava i que va ser acusat de fals testimoni, Biel Noguera, també li van demanar 3.000 euros.

"Portava una bandera catalana de dimensions considerables i va provocar una reacció adversa entre part de l'afició de l'equip local", assegurava la primera sentència, que recollia la versió de la policia. Segons Molina, un dels policies li va dir: "Ahora, por gilipollas, te va a caer una multa de 3.000 euros".

Els dos joves van demanar ajuda a través de vídeo per poder pagar les sancions i despeses derivades, que ascendien a 8.100 euros. Unes multes que, finalment, no hauran de pagar.

stats