ESPORTS D'HIVERN
Esports 05/02/2019

Queralt Castellet vol la segona medalla en uns Mundials

La millor 'rider' catalana de la història afronta el repte amb les il·lusions renovades

Adrià Corominas Vima
2 min
Queralt Castellet vol la segona medalla en uns Mundials

BarcelonaLa 'rider' catalana Queralt Castellet arrencarà aquest dimecres la participació en els Mundials de 'snowboard' i 'freestyle', que tenen lloc a l'estació de Park City de l'estat de Utah (Estats Units) amb la fase classificatòria de 'halfpipe'. Castellet buscarà penjar-se una nova medalla en un Mundial i repetir les gestes de Nagano (Mundial júnior, 2009) i la plata de Kreischberg (2015), on va aconseguir la primera medalla catalana en 'snowboard halfpipe'. Quatre anys més tard, després de la pèrdua del seu tècnic i parella Ben Jolly a causa d'un càncer cerebral, ho farà de la mà del tècnic australià Benny Bright, que ja va aconseguir un or olímpic a Vancouver i una plata als Jocs de Sotxi quan entrenava la seva germana Torah.

Als seus 29 anys, i després d'una aturada que l'ha apartat de la competició i que ha aprofitat per operar-se de l'espatlla i renovar energies i il·lusió, la sabadellenca disputarà els seus sisens Mundials amb confiança. I és que la temporada 18-19 l'ha començat amb bones sensacions després d'aconseguir una medalla de bronze al Dew Tour (Colorado, EUA), una de plata a la Copa del Món de Laax (Suïssa) i la més recent, també de plata, als prestigiosos i exigents X-Games (Aspen, EUA). Tres tests de primer nivell en què s’ha enfrontat a les millors 'riders' del planeta, entre les quals la nord-americana Chloe Kim, la 'noia prodigi' del 'halfpipe', campiona d'aquestes tres competicions i or olímpic la temporada passada amb tan sols 17 anys i favorita de nou en una prova en què defensa títol la xinesa Xuetong Cai. La diferència entre elles dues, però, s'ha anat escurçant, i va ser de només quatre punts en els últims X-Games.

La sabadellenca encara el repte amb la intenció de divertir-se sobre la taula i tornar a gaudir d’un gran esdeveniment mundial, però sense perdre de vista l'objectiu d'arribar a la final del divendres 8 de febrer.

stats