NBA
Esports 21/12/2015

Radiografia de Mario Hezonja, un 'rookie' atípic

L'aprenentatge de l'ex del Barça està sent més lent que el d'altres debutants

àlex Gozalbo
3 min
“Mario Hezonja va embogir amb la NBA”

Barcelona14 de novembre. Quedaven 3:36 minuts per acabar el partit i els Washington Wizards havien de posar la pilota en joc des de la banda. Mario Hezonja va perseguir Otto Porter, que va aprofitar un bloqueig múltiple per rebre sense oposició i anotar una safata. La jugada va fer enfadar Scott Skiles, que va trigar poc a enviar un missatge al jove croat. "

Errada de Mario Hezonja

Tot i que té més experiència que els altres 'rookies' de la NBA, l'aprenentatge de Mario Hezonja està sent més lent que el d'altres debutants de la competició. L'ex del Barça té una mitjana de 4,3 punts i 1,6 rebots als Orlando Magic, una franquícia que ha guanyat 9 dels seus últims 13 partits i ocupa la novena posició a la Conferència Est (15-12). Els seus percentatges de tir de tres punts (43,2%) són molt consistents.

Tot i que contra els Portland Trail Blazers es va quedar sense jugar, la presència en pista de Mario Hezonja ha augmentat en uns últims partits en què el jugador ha començat a ocupar la posició de base. A l'estil dels directors de joc del famós triangle ofensiu de Phil Jackson, el croat puja la pilota, la passa i ocupa ràpidament una de les cantonades de la pista, deixant espai perquè Victor Oladipo (o qualsevol altre company) jugui un bloqueig directe.

Mario Heoznja, a la cantonada

Les poques vegades que l'equip decideix jugar per a ell, Mario Hezonja explota dues situacions. La primera, la seva favorita, és una sèrie de dos bloquejos indirectes, que li permeten rebre amb avantatge per decidir si intenta un llançament exterior o si penetra.

Mario Hezonja, contra Atlanta

L'altra situació, menys habitual, li permet jugar al pal baix d'esquena a cistella. L'equip la utilitza quan arriba en transició.

Mario Hezonja, postejant

La major part del temps, això sí, Mario Hezonja es dedica a fer feina bruta per als companys, ja sigui en forma de bloquejos indirectes o de moviments per distreure la defensa.

Mario Hezonja fa un bloqueig indirecte

Mario HezonjaAaron GordonElfrid PaytonEvan FournierTobias HarrisVictor OladipoNik Vucevic

Xavi PascualMario Hezonja

Mario Hezonja, en defensa

Cansat que el consideressin com el motiu de la seva marxa, Xavi Pascual va analitzar a l'inici de la temporada en una entrevista a RAC1 la pèrdua de Mario Hezonja. "Sap greu que, ara que començava a estar preparat per donar un bon rendiment, no el podrem aprofitar aquí, però entenc la seva decisió. Crec que ell entenia la seva situació. Jo vaig intentar mantenir uns principis de justícia amb el grup. M’han posat l’etiqueta que no confiava en ell i ja no me la trauré. Ha anat a una franquícia que li anirà de conya i des del principi farà molt bones actuacions. Sortirà a tots els resums", va dir.

"Mario Hezonja va tenir una progressió gairebé perfecta fins al mes de febrer. Després va patir una baixada i no va tenir tant de protagonisme fins al final de la temporada, on va acabar amb més presència. És una situació lògica en un jugador jove", va explicar el tècnic de l’equip blaugrana. "La temporada passada el jugador que més minuts va disputar a la Lliga Endesa va ser Justin Doellman, que en va tenir una mitjana de 23. Mario Hezonja en va tenir una mitjana de 15. No són números tan estranys", va opinar.

La mitjana actual de Mario Hezonja a la NBA, on ha disputat 24 partits (tots com a reserva), és de 12 minuts.

stats