MOTOCICLISME - MOTOGP
Esports 04/08/2018

Tensió al box de Viñales

Yamaha ha comunicat al seu enginyer que no continuarà a petició del pilot

Nuria García
3 min
Maverick Viñales, a Brno

BarcelonaA Yamaha fa temps que els números no li surten. Els seus pilots no guanyen una cursa des del GP d’Holanda de l’any passat i això ha acabat afectant l’ànim dels seus pilots. Sobretot d’un, Maverick Viñales. El de Roses, cansat que les coses no surtin com ell esperava, va entrar ahir al box del seu equip després del tercer entrenament lliure a Brno (va acabar 11è) i, quan va baixar de la moto, va aplaudir, un gest que es va entendre com un menyspreu a l’equip.

El català, que no guanya una cursa des del Gran Premi de França de l’any passat i que aquest any tan sols ha pujat al podi en tres ocasions (un segon lloc a Austin i dos tercers llocs consecutius a Holanda i Alemanya) i ha sumat una pole, no entén què passa a la seva moto, perquè el seu company d’equip, Valentino Rossi, tot i que tampoc és capaç de pujar al calaix més alt, ja suma cinc podis i una pole.

Fa temps que des del pàdoc una de les persones que més s’ha vist assenyalada per les paraules de Viñales a causa del baix rendiment de la moto és el seu enginyer de pista, el català Ramon Forcada. I aquest cap de setmana Yamaha ha confirmat al tècnic que no continuarà a l’equip del de Roses l’any vinent. “Yamaha m’ha comunicat que no continuaré, però el pilot no m’ha dit res, ni una paraula”, va dir Forcada a Movistar MotoGP. El que el tècnic català no sap és quina serà l’última cursa en què treballarà al costat de Viñales: “Tal com van les coses, potser és aquesta”, deia. Divendres es va saber que el lloc de Forcada l’ocuparà Esteban García, que ja va treballar amb el pilot quan es va proclamar campió del món de Moto3 el 2013.

“No hi ha hagut cap problema però, esclar, què és la normalitat? Quin és el criteri? Per a nosaltres, per a tots els mecànics, l’equip ha funcionat com sempre. Fa 11 anys que soc aquí i no hem canviat res, però cada pilot té les seves necessitats, els seus desitjos”, va afegir Forcada, molest amb l’actitud de Viñales, que no va referir-se a aquest tema després que l’equip anunciés a la premsa que tan sols parlaria de l’activitat a la pista, no d’altres temes.

‘Pole’ per a Dovizioso

Ja ho avisava Marc Márquez, que Andrea Dovizioso seria el tapat del cap de setmana. Ell ho deia de cara a la cursa, però l’italià de Ducati va aconseguir ahir una gran volta, gairebé perfecta, en l’últim intent per aconseguir la pole i va superar el de Cervera, que avui (14.00 h, Movistar MotoGP) arrencarà tercer, darrere l’italià de Ducati i de Valentino Rossi. A Moto2, Luca Marini, germà petit de Rossi, va marcar la primera pole position de la seva carrera i avui (12.20 h) arrencarà per davant d’Àlex Márquez i de Mattia Pasini. També s’estrena avui des del primer lloc de la graella Jakub Kornfeil (11.00 h). El txec va fer ahir de profeta a la seva terra i va aprofitar que la majoria dels favorits de la categoria cometien un error de càlcul (van esperar massa a sortir a fer l’últim intent i no van poder fer l’última volta cronometrada perquè quan van passar per meta ja havia caigut la bandera de quadres) per ser el més ràpid.

stats