La residència de l’Espanyol portarà el nom de Josep Manel Casanova

L’entitat acull a l’Escola Túrbula, a tocar de la Ciutat Esportiva, alguns jugadors del planter

L’Espanyol ha decidit que la seva residència, a tocar de la Ciutat Esportiva Dani Jarque i en col·laboració amb l’Escola Túrbula, passi a ser coneguda com a Residència Josep Manel Casanova. El club vol dedicar un homenatge permanent i un record al pare del futbol formatiu modern de l’entitat, i ho farà donant nom a la llar on viuen i somien en blanc-i-blau desenes de joves futbolistes. Es tracta d'un reconeixement per a qui va ser coordinador del planter durant 20 anys, entre el 1991 i el 2011, dues dècades en què va tenir un paper clau en la consolidació del futbol base. 

Josep Manel Casanova, traspassat l’agost passat després d’una vida entregada al futbol, va ser una figura clau en la consolidació del futbol base blanc-i-blau, que va aconseguir situar en l’elit internacional i dotar d’un reconeixement global del qual encara avui disposa. Gràcies a la seva fructífera tasca com a coordinador del futbol base durant gairebé dues dècades, el club va generar talent esportiu propi d’una manera molt destacada. Casanova, que ja dona nom a la porta 75 del RCDE Stadium, també va ser jugador del club i entrenador tant al planter com als equips professionals.

Amb aquesta decisió, la institució vol potenciar la identificació amb el club dels joves futbolistes que viuen a la residència de l’entitat i es formen al planter perico. Sens dubte, no hi ha una millor manera de fer-ho que donant a la seva llar el nom de qui tants futbolistes d’elit, molts d’ells autèntiques llegendes avui de la història espanyolista, ha format i educat com a futbolistes de renom.

En l’inici de la temporada 2018-2019, previsiblement durant el mes de setembre, el club durà a terme un acte institucional per fer oficial la nova denominació de la residència. Es tracta d'un gest més de l'Espanyol per acostar-se a l'essència del seu planter, com ho han estat les apostes per les banquetes del primer equip i del filial, a càrrec de Rubi i David Gallego, respectivament. 

Més continguts de