FUTBOL
Esports 08/05/2020

Un play-off final per decidir els ascensos de Segona B i Tercera

Barça B, Sabadell i Cornellà, amb opcions d'ascens a Segona

i
Toni Padilla
2 min
Luis Rubiales analitza la situació del futbol estatal

BarcelonaLa Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha validat la prposta de finalització de totes les competicions que no són professionals, però afegint una fase d'ascens en alguns casos si el "covid-19 ho permet". A una data i una seu per definir doncs, tres equips catalans, el Barça B, el Sabadell i el Cornellà, lluitaran per pujar a Segona. Segons les normes, es poden jugar aquests partits de play-off cada 72 hores amb un màxim de 20 convocats. I 5 substitucions per partit, com a Primera i Segona.

Aquest darrer dilluns el Consell Superior d'Esports (CSD) va decidir que serien les comissions delegades de les diferents federacions autonòmiques les que hauran de decidir com s'acaba cada competició. I si es tractava d'una competició que afecta diferents territoris, com la Lliga femenina o la Segona B, la mateixa RFEF. I tot, segons la presidenta del CSD, Irene Lozano, "segons criteris d'objectivitat, integritat, justícia esportiva i resultats competitius".

A la Segona B, doncs, la prioritat serà aquest play-off final, segurament a Pinatar Arena, una ciutat esportiva a Múrcia. Els quatre líders de grup en el moment d'acabar la competició (Atlètic Balears, Logronyès, Cartagena i Castelló) jugarien dues finals per decidir els dos primers ascensos. Els equips que perdin, tindrien una segona opció, ja que els play-off també inclourien els segons, tercers i quarts classificats. Els quarts jugarien contra els segons i els tercers, entre ells. El Barça B, el Sabadell i el Cornellà, segon, tercer i quart de grup, esperen rival. A Tercera, el play-off per decidir l'ascens serà per grups, per tant, es viurà un l'Hospitalet-Europa i un Terrassa - Sant Andreu. Els guanyadors jugarien la final per decidir l'ascens. Segons el comunicat de la Lliga, si per qualsevol raó no es poden jugar els play-off, es faran més reunions per decidir som es tanca la classificació final.

Segons la proposta, no hi haurà descensos i la temporada vinent la Segona B passarà de tenir 80 equips a tenir-ne 100, motiu pel qual es faria un cinquè grup. La idea de la RFEF seria una temporada 20/21 amb cinc grups, per donar pas a una reforma de cara a la temporada 21/22 en què es formaria una nova categoria, la tercera del futbol estatal, amb dos grups de 20 equips.

que la Segona Divisió B resolgui els ascensos amb un 'play-off exprés' entre els quatre primers classificats, i s'anul·lin els descensos, cosa amb la qual no estan conformes a el Lleida Esportiu i el Oloto, cinquè i setè classificat de el Grup 3, respectivament.

El Lleida Esportiu, un dels clubs que aspirava al play-off però queda fora, ha anunciat que podria acudir a la justícia per queixar-se d'aquest final de temporada ja que "La federació no té la potestat de canviar el format de la competició a mitja temporada", segona ha explicat a l'agència EFE Albert Esteve, president del club. En canvi, i tot i compartir la disconformitat amb la decisió, l'Olot, no pretén portar el cas a la justícia. "Nosaltres no volem amenaçar, però ens agradaria que el criteri hagués estat homogeni. No entenem per què es mantenen les regles de la competició per a l'ascens i no per al descens" diu el president, Joan Agustí .

El Sabadell de la seva part, ha demanat retornar ja als entrenaments, doncs segons el seu president Esteve Calzada, "molts jugadors de filials que participaran a la fase d'ascens ja entrenen amb els primers equips, creant un greuge comparatiu".

stats