NBA
Esports 21/12/2012

Els Timberwolves aturen la ratxa dels Thunder i Rubio clava l'ensurt del dia

El català va notar molèsties al mateix genoll on es va lesionar però va poder acabar el partit

Efe
3 min
Ricky Rubio, defensat pe  Russell Westbrook dels Thunder

BarcelonaUn primer quart devastador va ser la clau que va permetre als Timberwolves de Minnesota derrotar per 99-93 els Thunder d'Oklahoma City i trencar ratxa de dotze triomfs consecutius, la millor que hi havia actualment a la NBA. De nou el protagonisme de l'aler pivot Kevin Love i el pivot montenegrí Nikola Pekovic, que sota la cistella van establir la diferència al marcador final juntament amb la gran actuació del base principiant, el rus Alexey Shved, que va aconseguir el seu primer doble-doble com a professional.

Però va ser també el base porto-riqueny José Juan Barea convertit en el sisè jugador i factor sorpresa el que va decidir la gran victòria dels Timberwolves en anotar 12 punts consecutius en el quart període. Barea va aportar 18 punts, incloent-n'hi 14 en el quart període, quan els Thunder van intentar la remuntada i va evitar que aconseguissin anotar 7 de 13 tirs de camp, amb 3 de 4 triples i 1-3 des de la línia de personal. Love va encapçalar l'atac dels Timberwolves en aconseguir un doble-doble de 28 punts, 11 rebots i set assistències. Pekovic li va donar suport en concloure també el partit amb xifres dobles de 24 punts, 10 rebots i dos taps, perquè tots dos fossin clau en les accions sota la cistella que van permetre als Timberwolves aconseguir 45 pilotes per 43 dels Thunder.

Ensurt de Ricky Rubio

La nota preocupant per als Timberwolves (13-11), que van trencar ratxa perdedora de dos partits consecutius, va ser veure com el base català Ricky Rubio es va ressentir del genoll esquerre, el mateix que va patir el trencament de lligament creuat anterior que el va apartar durant nou mesos de la competició activa. Rubio, que va tornar a jugar amb els Timberwolves després de perdre el partit de dimarts davant els Heat de Miami, en una penetració a cistella durant el segon quart, en caure, va sentir una mica de dolor al genoll esquerre i va començar a coixejar visiblement mentre intentava córrer.

L'entrenador dels Timberwolves, Rick Adelman, el va fer seure immediatament a la banqueta i va ser atès pels cuidadors físics de l'equip, als quals va explicar el que havia sentit al genoll. El jugador va tornar a la segona part, però sense la decisió i brillantor del primer partit que va disputar, i se'n va anar en blanc en els 18 minuts que va disputar. Rubio va fallar els tres tirs de camp que va fer, incloent-hi un triple, va capturar tres rebots, va repartir tres assistències, va recuperar una pilota i la va perdre dues vegades.

Com a equip els Timberwolves van aconseguir un 44% (37-84) d'encert en els tirs de camp, el 45% (9-20) de triples i el 70% (16-23) de personals, comparats al 40% (33-82), 25% (5-20) i 85% (22-26), respectivament, per part dels Thunder. El partit va quedar decidit en el primer quart després que els Timberwolves van aconseguir un parcial de 30-18, que va pesar com una llosa en el joc posterior dels Thunder, que es van recuperar, però no prou per capgirar el marcador. Especialment perquè el base Russell Westbrook, encara que va aportar un doble-doble de 30 punts, 11 rebots i sis assistències, també va fallar ni més ni menys que 19 de 28 tirs de camp, incloent-hi cinc de sis intents de triples. L'aler Kevin Durant va tornar a ser el líder dels Thunder (21-5) en aconseguir 33 punts, set rebots i sis assistències.

Durant i Westbrook van seguir sent el millor duo de companys encistelladors de la NBA en aconseguir superar de nou la barrera dels 20 punts. L'aler pivot congolès nacionalitzat espanyol Serge Ibaka es va convertir una vegada més en el tercer màxim encistellador dels Thunder en aportar 14 punts.

Ibaka va jugar 40 minuts en què va anotar 6 de 13 tirs de camp, comptant-hi l'únic intent de triple que va fer, va capturar nou rebots −set van ser defensius−, i va posar cinc taps, que el van consolidar com a líder de la lliga en aquesta faceta del joc. L'absència de l'escorta Kevin Martin, baixa per un lleugera contusió muscular, es va fer sentir massa en el joc ofensiu dels Thunder, especialment quan Westbrook no va tenir el seu millor toc de canell.

Tot i la derrota dels Thunder, primera que pateixen des del passat 23 de novembre, quan van perdre contra els Celtics de Boston, segueixen amb la millor marca de la Conferència Oest i de la lliga. Aquesta vegada els Thunder, que són líders en la lliga amb 105,6 punts anotats per partit, no van poder superar la barrera dels 100 punts perquè Westbrook va fer massa tirs a cistella, i va estar mancat d'inspiració encistelladora.

stats