FUTBOL
Esports 27/11/2018

El River-Boca es jugarà en camp neutral el 8 o el 9 de desembre

El partit serà fora de l'Argentina "per prudència", tot i que encara no té definida la seu

Ara
2 min
Un aficionat del River Plate intentant sortir de l’estadi després de la suspensió d’ahir, amb alguns carrers tallats per la policia.

BarcelonaEl partit de tornada de la final de la Copa Libertadores del 2018 entre el River Plate i el Boca Juniors es jugarà en un camp neutral el 8 o el 9 de desembre, segons va anunciar ahir la Conmebol. L’organisme de futbol sud-americà i organitzador de la competició va prendre la decisió després d’una reunió matinal amb els dos clubs implicats. Va ser la solució menys traumàtica després d’haver de cancel·lar en dues ocasions el punt final de la competició pels incidents, dissabte, a l’exterior de l’estadi. Uns actes vandàlics que van acabar amb desenes de ferits, més de 30 detinguts i la dimissió del ministre de Seguretat de la ciutat de Buenos Aires, Martín Ocampo. “És prudent que la final no es disputi en aquest país. Els incidents del 24 de novembre van posar en risc la seguretat dels jugadors, la policia i els aficionats. Les autoritats de la República de l’Argentina encara els estan investigant”, assenyala la Conmebol en un comunicat.

La seva postura intenta ser un terme mitjà entre la petició del Boca (que no es jugui el partit, se sancioni el River i el títol es quedi a la Bombonera) i donar-li una tercera oportunitat a la Monumental. Els màxims dirigents del torneig es van escudar en l’article 4 del reglament de la Copa Libertadores: “S’han de garantir els principis d’integritat, continuïtat i estabilitat de les competicions”.

A l’espera del vistiplau definitiu

Encara no s’ha determinat una seu definitiva perquè la reunió va establir senzillament unes bases. Les mesures que es van acordar ahir han de ser ratificades pel Tribunal Disciplinari de la Conmebol. La cambra té la potestat de matisar algun dels punts, però no s’espera que trenqui amb el discurs de l’organització.

stats