FÓRMULA 1
Esports 19/06/2016

Rosberg no falla i es retroba amb la victòria a Bakú

El pilot alemany aprofita el mal cap de setmana del seu company d'equip per agafar una mica d'aire al capdavant del Mundial

Martí Molina
2 min
Nico Rosberg (en priemr terme), sortia des de la 'pole' i ha guanyat a Bakú

BarcelonaNico Rosberg s'ha endut la victòria en el primer Gran Premi de Fórmula 1 que s'ha disputat a l'Azerbaidjan, en concret a la capital, Bakú. El pilot alemany de Mercedes ha tancat un cap de setmana rodó i ha aprofitat la mala cursa del seu company, Hamilton, per tornar a agafar una mica d'aire al capdavant del Mundial. El podi l'han completat Sebastian Vettel i Sergio Pérez.

Tothom s'esperava una cursa amb molts incidents, i més després de veure què havia passat als entrenaments de dissabte i a la carrera de GP2, amb una topada múltiple al primer revolt. Però la realitat ha estat ben diferent: una cursa neta, sense cap topada –ni entre cotxes ni amb els murs de protecció–, sense que fes falta que entrés el cotxe de seguretat. També és cert que els pilots hi han posat de la seva part, sobretot en el moment de la sortida, en què han conduït amb molta cura per evitar mals majors.

Rosberg sortia des de la 'pole position' i ha defensat aquesta posició inicial, igual que els tres pilots que tenia al darrere, Ricciardo, Vettel i Räikkönen. A partir d'aquí començava una cursa amb molts avançaments al final de la recta de meta, i molta precaució a l'entrada del castell, al revolt més estret de tot el traçat urbà.

La graella s'ha capgirat a la volta sis, quan molts pilots que havien optat pel pneumàtic més tou s'han adonat que perdien temps i han hagut d'avançar l'aturada al box. Entre ells, Ricciardo, que queia fins a la meitat de la classificació i s'acomiadava de les opcions de podi.

Rosberg ha tingut via lliure per fer la seva cursa sense interrupcions, i també ha pogut córrer amb força tranquil·litat Vettel, que ha acabat segon. Tots dos acabarien creuant la línia de meta en solitari.

Al darrere, la lluita era per al tercer graó del podi. Els Red Bull han quedat sense opcions i també han perdut l'oportunitat els Williams, en concret Bottas –que va pujar al podi al Canadà–, que durant uns instants havia estat cinquè. El premi gros ha sigut per a un Force India, el de Sergio Pérez.

El finlandès Kimi Räikkönen, amb problemes al cotxe, no podia mantenir la tercera plaça i deixava lloc al mexicà, que tornava a ser tercer, igual que a la cursa de Mònaco.

Tampoc ha tingut gens de sort Lewis Hamilton, castigat dissabte a la qualificació per culpa d'un accident que el relegava fins al novè lloc a la graella, i que havia de fer una remuntada heroica si volia optar a la victòria. Però a l'anglès, vigent campió del món, no li ha funcionat del tot bé el cotxe i s'ha hagut de conformar amb el cinquè lloc final. Un resultat que permet a Rosberg agafar una mica d'aire al campionat: l'alemany (141) torna a tenir 24 punts de marge respecte del seu company d'equip (117), mentre que el tercer lloc és per a Vettel (96).

La següent prova serà d'aquí quinze dies, a Àustria.

stats