SOTXI 2014
Esports 09/02/2014

Rússia guanya la primera medalla d'or de patinatge artístic per equips

La medalla de plata ha estat per a l'equip del Canadà i la de bronze, per al dels Estats Units

Nuria García
1 min
La russa Yulia Lipnitskaya, durant la competició de patinatge artístic per equips a Sotxi / MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES

BarcelonaRússia ha aconseguit la medalla d'or de patinatge artístic per equips a Sotxi, els primers Jocs Olímpics on s'ha celebrat aquesta modalitat per equips.

L'equip rus, que no ha baixat del podi en cap de les proves –els programes curts i lliures masculí, femení, parelles i dansa– s'ha penjat l'or per davant del combinat del Canadà i del dels Estats Units.

Rússia ha aconseguit encapçalar el programa curt de parelles –amb Tatiana Volosozhar i Maxim Trankov–, el programa curt i el lliure femení –amb Yulia Lipnitskaya, campiona d'Europa– i el programa lliure de parelles –amb Ksenia Stolbova i Fedor Klimov.

En la segona posició ha acabat el Canadà que, exceptuant els programes individuals femenins, ha aconseguit estar entre els tres primers classificats en totes les proves. Per la seva banda, els Estats Units han liderat els programes de dansa –amb Meryl Davis i Charlie White.

stats