Futbol americà
Esports 03/02/2013

San Francisco 49ers i Baltimore Ravens es juguen aquesta matinada la Superbowl

El conjunt de San Francisco parteix com a favorit en un duel que destaca perquè els dos entrenadors, Jim i John Harbaugh, són germans (0.30 h, Canal+)

Ara
1 min
John Harbaugh (a l'esquerra), entrenador dels Ravens, i el seu germà Jim, tècnic dels 49ers, abans de la Superbowl

BarcelonaEls 49ers de San Francisco i els Ravens de Baltimore es disputen aquesta matinada la Superbowl, la final de futbol americà (0.30 h, Canal+). És el partit més esperat als Estats Units, el que té més audiència televisiva (uns 120 milions d'espectadors) i també el que amaga una curiosa història particular, ja que els dos entrenadors, Jim i John Harbaugh, són germans.

És la primera vegada a la història que es produeix aquest fet. John, el gran, és tècnic dels Ravens, mentre que el petit és l'entrenador dels 49ers. De fet, són els de San Francisco els principals favorits per al títol, que ho han aconseguit les cinc vegades que s'han plantat a la final (1982, 85, 89, 90 i 95). Els corbs de Baltimore, per part seva, també han aconseguit un títol, precisament en l'única participació a la Superbowl (2001).

El conjunt de Baltimore arriba en el millor moment de forma de tota la temporada, després de recuperar tots els jugadors lesionats, sobretot en defensa, la línia que havia estat més coixa al tram final de la temporada regular per les absències de Ray Lewis i Terrell Suggs.

Tanmateix, els Niners parteixen amb avantatge a les cases d'apostes pel fet de tenir, a més d'una molt bona defensa, una columna vertebral més sòlida i fiable. Encara que a un sol partit, res és matemàtic.

stats