Rugbi
Esports 15/12/2013

La Santboiana millora però no prou per guanyar el Chami (29-5)

Els de Sant Boi tenen més iniciativa a la segona meitat però cedeixen contra un conjunt més agressiu, sobretot en atac

BarcelonaLa UE Santboiana no ha pogut superar la prova difícil de El Salvador i ha caigut per 29-5. El conjunt català ha anat de menys a més, jugant millor a la segona meitat, però sense opcions contra un rival més agressiu, sobretot en les accions atacants i en el xoc.

Feia fred a Valladolid, i la boira amenaçava amb un partit gris i travat. Ha estat així, però sobretot per part del conjunt català, que no s'ha trobat gens còmode a la primera meitat. A la segona ha millorat en el joc d'equip, tant en atac com en defensa, però hi havia massa condicionants com per endur-se alguna cosa positiva del Pepe Rojo.

Dels 21 convocats inicialment per part de la Santboiana, finalment només se n'han pogut desplaçar 18 a Valladolid. Les lesions, els estudis o els compromisos laborals han impedit que el tècnic Lewis Williams pogués comptar amb una llista suficientment àmplia a la ciutat castellana. Això, conjuntament amb el procés de renovació que està duent a terme el degà del rugbi català i espanyol, i la fortalesa física de El Salvador, han impedit la victòria catalana.

Ben aviat s'ha vist que l'empresa, difícil de per si, seria impossible. El Chami ha començat més fort i de seguida s'ha fet amb la possessió de l'oval. El partit no només transcorria a camp de la Santboiana, sinó que bona part del temps estava a la línia de 22 visitant.

El conjunt de Sant Boi ha millorat en defensa, que ha estat més rocosa que en el darrer partit contra l'Atlètic de Madrid, però a canvi l'equip s'ha quedat sense gaires arguments ofensius. De fet, només ha pogut acostar-se a la línia de marca rival en una ocasió (a la primera meitat) i no ha pogut fer l'assaig.

El Salvador s'ha avançat al minut 10 amb un xut a pals, i ha ampliat l'avantatge poc després amb un assaig de davantera. La Santboiana ha errat un cop de càstig al 24' i Youri Petit ha vist la groga al minut 31. A la següent jugada, en una melé a 5 metres, els castellans han obert ràpidament a la banda dreta i han aconseguit el segon assaig del partit a bandera. Amb 17-0 s'ha arribat al descans.

A la represa s'ha vist una versió millorada de la Santboiana, que ha continuant sent forta en defensa i més atrevida en atac. El domini ha estat repartit i en algunes fases s'ha pogut somiar, fins i tot, amb la remuntada. Però el partit ha quedat més que sentenciat al minut 49 quan el Chami ha fet el tercer assaig després d'una bona jugada col·lectiva finalitzada a la banda dreta.

L'equip català no ha perdut els nervis i ha seguit atacant. I, aquest cop sí, que ha pogut acular El Salvador. Els de Lewis Williams ho han intentat per la dreta i per l'esquerra, i després de molts intents ha arribat per fi la marca, amb diversos 'pick&go' a l'esquerra de l'atac (65').

Però aquí s'han acabat les opcions visitants, ja que El Salvador ha mogut la banqueta i ha introduït saba nova. Mentre els catalans només han pogut fer tres canvis, els locals han canviat tots els jugadors possibles. I amb cames fresques i més intensitat, s'ha capgirat novament el partit i el Chami ha pogut trobar el quart assaig (que donava dret a la bonificació ofensiva) a falta de cinc minuts (29-5). Ja no hi ha hagut temps per res més.