Fórmula 1
Esports 21/04/2013

Sebastian Vettel guanya a Bahrain i Alonso, amb problemes, només pot ser vuitè

L'estratègia de Red Bull i el bon ritme de l'alemany l'han dut a la victòria, per davant de Kimi Räikkönen i Roman Grosjean. Alonso ha trencat el DRS a l'inici

Martí Molina
2 min
Sebastian Vettel celebra la victòria al GP de Bahrain

BarcelonaSebastian Vettel ha aconseguit la victòria en el Gran Premi de Bahrain i ha ampliat l'avantatge al capdavant del mundial de Fórmula 1. El pilot alemany de Red Bull ha quedat per davant de Kimi Räikkönen i Roman Grosjean, mentre que Fernando Alonso ha tingut problemes amb el DRS i tan sols ha pogut ser vuitè.

Vettel ha sortit en segona posició i ha tingut problemes en els primers metres, ja que Alonso l'ha superat en el primer revolt. Tot i això, l'alemany ha recuperat el segon lloc abans d'acabar la primera volta, i després ha lluitat aferrissadament amb Nico Rosberg –que havia sortit primer–. A la volta 3 l'ha superat i ha avançat sense rival aparent cap a la victòria.

Red Bull ha apostat per tres aturades, mentre que l'equip Lotus n'ha fet dues. Una estratègia arriscada però que ha donat els seus fruits, ja que els dos monoplaces sortien a la part mitja de la graella. Räikkönen ha pogut anar molt ràpid sense malmetre en excés les gomes, i ha arribat a inquietar en alguns moments la victòria de Vettel. Encara que el tricampió alemany ha sabut imposar un ritme infernal, i esgarrapar dècimes a cada volta. En total, deu segons, els que han distanciat el primer i segon classificat.

Problemes a Ferrari

Mentre a Red Bull celebren un nou triomf, a Ferrari s'estiren dels cabells per la mala sort que han tingut els seus dos pilots durant la cursa. Fernando Alonso ha trencat el DRS i s'ha hagut d'aturar dues vegades al box. Una circumstància que, afegida al fet que no ha pogut utilitzar aquest complement aerodinàmic al llarg de la cursa, l'ha acabat relegant fins la vuitena posició.

També ha tingut problemes Felipe Massa. El brasiler ha tingut un petit toc a l'inici de la cursa i ha malmès la part frontal de l'aleró. Encara que no pas prou com per haver de canviar el morro. Després, el pneumàtic posterior dret se li ha espatllat –la goma s'ha desenganxat per un problema de fàbrica– i, al tram final, ha tornat a trencar la mateixa roda. Tot plegat l'ha relegat fins la quinzena posició.

stats