Ciclisme
Esports 01/07/2013

Simon Gerrans supera Sagan a la tercera etapa del Tour de França

El talent eslovac queda segon per segon dia consecutiu en una actuació impecable de l'equip Orica-GreenEdge. Bakelants manté el liderat abans de la crono per equips

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaSimon Gerrans (Orica-GreenEdge) ha estat el brillant vencedor de la tercera etapa del Tour de França, la última celebrada a la illa de Còrsega. L'australià, que ja tenia al palmarès etapes a le stres grans voltes, ha superat Peter Sagan i José Joaquín Rojas en un esprint d'un grup bastant reduït per la duresa del dia.

El guanyador de la muntanya de la passada Vuelta a Espanya Simon Clarke (Orica-GreenEdge) ha estat el membre de l'escapada del dia que més ha resistit la persecució del pilot, fins l'arribada de l'últim port del dia, un tercera categoria situat a menys de 15 km de meta que es preveia decisiu. En el seu descens s'ha format un destacat grup (Rolland, que ha coronat primer per puntuar per la muntanya, Nordhaug, Nieve i Chavanel) que no ha tingut tanta sort com el dia anterior.

L'equip del líder Jan Bakelants (RadioShack) ha fet un cop de mà al feble Cannondale de Peter Sagan, amb l'objectiu de mantenir el mallot groc de líder. Tanmateix, en arribar l'últim quilòmetre, l'equip Orica-GreenEdge, amb un immens Daryl Impey, ha superat el llançador del jove talent eslovac, favorit per tots, deixant en una gran posició al ràpid Gerrans, que s'ha endut l'etapa en un final de photo-finish.

Bakelants haurà de defensar el seu liderat aquest dimarts amb una contrarellotge per equips a Niça, la primera veritable prova per als aspirants a la general, que començarà a ordenar la classificació.

Tour de França, tercera etapa (Aiacciu – Calvi):

1r Simon Gerrans (Orica-GreenEdge) 3h 41' 24"

2n Peter Sagan (Cannondale) m.t.

3r José Joaquín Rojas (Movistar) m.t.

4t Michal Kwiatkowski (Omega Pharma) m.t.

5è Philippe Gilbert (BMC) m.t.

6è Juan Antonio Flecha (Vacansoleil-DCM) m.t.

(...) 55è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) m.t.

118è Alberto Losada (Katiuixa) a 6' 13"

Tour de França, classificació general provisional:

1r Jan Bakelants (RadioShack) 12h 21' 27"

2n Julien Simon (Sojasun) a 1"

3r Simon Gerrans (Orica-GreenEdge) a 1"

4t Michal Kwiatkowski (Omega Pharma) a 1"

5è Edvald Boasson Hagen (Sky) a 1"

(...) 28è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 1"

43è Juan Antonio Flecha (Vacansoleil-DCM) a 1"

92è Alberto Losada (Katiuixa) a 6' 14"

stats