Esports 04/03/2016

El TC suspèn la llei catalana de l'esport

L'alt tribunal ha admès a tràmit el recurs del govern espanyol

Ara
2 min
El govern de Rajoy portarà al TC  la llei catalana d’acció exterior

BarcelonaEl Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs del govern espanyol contra la llei catalana de l'esport i l'ha suspès provisionalment fins que adopti una decisió sobre si és constitucional o no.

Què demanava el govern espanyol

El consell de ministres va recórrer alguns articles de la reforma aprovada al gener, i en l'escrit presentat va sol·licitar la suspensió provisional de la norma.

El recurs entenia que la llei catalana vulnera la unitat de mercat i excedeix competències de la Generalitat. La llei preveu la firma de convenis internacionals.

Què diu el TC

El ple del tribunal de garanties ha admès a tràmit el recurs i, automàticament –tal com preveu la llei que regula el funcionament del TC–, ha suspès temporalment la llei recorreguda, suspensió que s'ha adoptat per un període de cinc mesos prorrogables.

El tribunal traslladarà la demanda al Congrés dels Diputats i al Senat, i també al Parlament i a la Generalitat de Catalunya, que disposaran de quinze dies per personar-se en el procés i formular les al·legacions que considerin convenients.

L'admissió a tràmit no suposa cap pronunciament sobre el fons del recurs, que el Tribunal resoldrà els pròxims dies, segons informa el mateix TC.

Què diu la llei suspesa

La llei catalana preveu la celebració de convenis i acords d'equiparació de les professions de l'esport catalanes amb altres registres d'estats de la UE. Segons el govern espanyol, això suposa un "excés competencial". Catalunya "no té competències per celebrar convenis o acords internacionals", considera l'executiu central.

La llei recorreguda regula quatre tipus de professions de l'esport: professors d'educació física, monitors esportius, entrenadors i directors esportius, que hauran d'acreditar la seva formació en aquest àmbit a través dels certificats enunciats en la reforma.

Aquest dijous el TC va admetre a tràmit el recurs contra la comissió del procés constituent per desobediència en el marc de l'ofensiva judicial del govern espanyol contra la Generalitat.

stats