L’ALTRA MIRADA
Esports 27/04/2019

El tercer equip de futbol barceloní

L'Horta rep el Sant Andreu aspirant a tancar la millor temporada de la seva història

Adrià Fernández
3 min
El tercer equip  de futbol barceloní

BarcelonaDes que el futbol va arribar al nostre país, la ciutat de Barcelona ha sigut el bressol de molts equips. Els més emblemàtics, evidentment, el Barça i l’Espanyol; però hi ha una llarga llista d’altres clubs històrics: l’Europa, el Sant Andreu, el Júpiter, el Martinenc, el Sants... Deixant de banda blaugranes, pericos i els seus filials (que juguen a Segona Divisió B), cal baixar fins a la Tercera Divisió per trobar el tercer equip de futbol barceloní. Una etiqueta que sempre ha estat a cavall d’algun dels equips abans esmentats, però que aquesta temporada està lluint la Unió Atlètica Horta. Aquesta és la seva segona campanya consecutiva a Tercera Divisió, després d’estar-ne 17 a la Primera Divisió Catalana.

Són quarts del grup 5 de la Tercera Divisió, la plaça que tanca l’accés al play-off d’ascens a Segona Divisió B. A falta de quatre jornades per tancar la lliga regular, avui tenen un partit vital per a les seves aspiracions d’accedir a un ascens de categoria. Jugaran al seu estadi, el Feliu i Codina, contra el Sant Andreu, que és cinquè, a només tres punts dels hortencs. “Ens ho prenem com una final. Sabem que si guanyem tindrem un 90% de possibilitats d’acabar la temporada en play-off. Tot i que un empat tampoc seria un mal resultat”, assegura Fernando Galeano, el capità de l’equip. Un objectiu que no ha estat al cap dels jugadors des de l’inici de la temporada, però sí del seu entrenador, Nacho Castro. “En una de les primeres xerrades de la temporada, el Nacho ens va dir que l’objectiu d’aquest any era arribar al play-off. Tots vam riure, evidentment”, recorda Galeano, que viu la seva tercera temporada a l’equip.

Després d’entrenar a les categories inferiors del Girona, Castro va agafar les regnes de l’equip la temporada passada i el va situar en una meritòria onzena posició. Aquesta temporada té l’oportunitat de tancar el millor any de la història de l’Horta: el seu registre més alt és una cinquena posició a Tercera. “La pressió l’ha de tenir el Sant Andreu, que per pressupost hauria d’estar més amunt a la classificació. Amb el nostre pressupost només podríem assumir el sou de tres o quatre jugadors seus”, afirma l’entrenador blanc-i-negre.

L’Horta és un dels quatre equips de la categoria amb un dels pressupostos més baixos. A excepció dels quatre jugadors que estan cedits per l’Espanyol, els altres han de combinar el futbol amb altres feines per arribar a final de mes, fet que dificulta molt la planificació dels entrenaments. “No hi ha cap equip de Tercera Divisió que s’entreni tan poc com nosaltres. Només ho fem tres cops per setmana, els fem de nit i són més curts del que haurien de ser”, lamenta Castro.

A part d’enfrontar-se Horta i Sant Andreu -quart amb 69 punts i cinquè amb 66, respectivament-, també ho fan el Prat -segon amb 74- i l’Hospitalet -tercer amb 70-. Una jornada que pot acabar definint quins quatre equips lluitaran per pujar a la categoria de bronze. “Si guanyem ja li he dit al meu cap que demà potser aniré borratxo a la feina”, bromeja Galeano, que també és dependent en una botiga de bosses.

“Des que vam arribar a Tercera Divisió, la intenció ha sigut consolidar-nos-hi. Malgrat això, un ascens seria més que benvingut”, assegura Paco Carmona, el president del club. Això sí, el seu entrenador fa una crida a la calma: “Cal tenir present que som l’equip més jove de la lliga, amb una mitjana de 22 anys. Això ens dona molt dinamisme i valentia, però molt poca experiència. Estem en un moment històric i serà molt difícil tornar-ho a repetir”.

El capità de l’Horta ja ha confirmat la promesa que s’ha fet al vestidor. “Si tanquem la temporada en places de play-off, tota la plantilla ens farem alguna cosa als cabells, falta saber què”. Queden advertides totes les perruqueries del barri d’Horta.

stats