DAKAR 2019
Esports 17/01/2019

Toby Price guanya el segon Dakar

En cotxes, Al-Attiyah s'imposa per davant de Nani Roma

Nuria García
1 min
Toby Price, guanyador del Dakar 2019

BarcelonaToby Price ja té el seu segon Dakar. El pilot australià, malgrat arrossegar molèsties al canell després que un mes abans del ral·li es trenqués l'escafoide, ha sumat el segon Dakar (ja va guanyar el del 2016) gràcies a la regularitat que ha mostrat durant tota la cursa. Aquest dijous, Price ha guanyat l'etapa (la primera del 2019) i ha acabat imposant-se a la general per davant del seu company a KTM Matthias Walkner i Pablo Quintanilla, de Husqvarna. D'aquesta manera, la marca austríaca ha ampliat la ratxa de triomfs, amb 18 anys consecutius guanyant.

Quintanilla, segon de la general abans de l'última etapa, ha caigut quan tan sols havia disputat 10 quilòmetres i ha perdut totes les opcions de disputar la victòria a Price.

Pel que fa als catalans, el millor en motos ha sigut Oriol Mena, que ha acabat el Dakar en el novè lloc, mentre que Laia Sanz ha acabat en una meritòria onzena posició i ha completat el seu novè Dakar consecutiu.

Pel que fa als cotxes, Nasser al-Attiyah no ha donat opció als rivals i ha guanyat el tercer Dakar, després dels que ja va aconseguir els anys 2011 i 2015. Nani Roma ha acabat segon, seguit de Sébastien Loeb. El guanyador de l'última etapa ha sigut Carlos Sainz, que s'ha embutxacat la seva primera etapa d'aquest Dakar.

En la categoria de 'side by side', el triomf final ha sigut per a Chaleco López, mentre que el català Gerard Farrés, amb Dani Oliveras de copilot, ha acabat segon en l'any del seu debut.

stats