Mundial de Ral·lis
Esports 17/06/2014

Un tram de 50 quilòmetres per celebrar el 50è aniversari

El RACC ha presentat aquest dimarts a Tarragona la 50a edició del ral·li Catalunya-Costa Daurada, que es disputarà del 23 al 26 d'octubre

Efe
2 min
Els aficionats, seguint el Ral·li Catalunya-Costa Daurada del 2012

TarragonaEl Ral·li RACC Costa Daurada commemora el seu 50 aniversari amb un tram d'asfalt de 50 quilòmetres, històric en aquesta competició, segons ha explicat avui l'organització a l'acte de presentació de la prova que s'ha fet a Tarragona.

El Ral·li compleix el 50è aniversari i Salou i PortAventura, que porten una dècada com a amfitrions, han organitzat pel dissabte 25 d'octubre el tram en asfalt més llarg en la història, a Escaladei, de 50 quilòmetres. Serà el tram estrella, encara que la jornada es disputa en dues etapes sobre asfalt, la primera a Tivissa (3,96 km en una única passada); el tècnic Colldejou (26,48) i Escaladei (50) segons ha detallat el director esportiu, Aman Barfull, que ha mostrat la seva solidaritat per l'incendi forestal que pateix Tivissa.

Salou acollirà l'arribada el 23 d'octubre, el tram de proves ('shakedown') a la zona Emprius amb un mixt de 2,94 quilòmetres que inclou una rotonda, pel que hi haurà llargues derrapades dels cotxes equipats amb rodes de terra.

L'inici de la competició (24 d'octubre), puntuable per al Mundial de l'especialitat, serà en mixt i no en asfalt com l'any passat amb tres trams molt tècnics a la comarca de la Terra Alta: Gandesa (7 km), Pessells (26,59), tots dos de terra i un mixt de 35, 68 quilòmetres.

El diumenge 26 també és de màxima dificultat, amb els trams de dues passades: La Mussara (20,48 km) i Riudecanyes (15,5), que també serà 'Power Stage' amb punts suplementaris per als tres primeres cronos.

Aquesta especial podrà veure's en directe des de 136 canals de televisió de 97 països diferents, fet que suposa una "promoció de primer nivell", han coincidit a assenyalar el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i l'alcalde de Salou, Pere Granados.

El centre de convencions de PortAventura serà, com és habitual, la seu del parc d'assistència, l'oficina de carrera i la sala de premsa i encara estan per definir les activitats de la sortida, que tindrà lloc el dia 23 a Barcelona, ha dit Barfull.

stats