Futbol Català
Esports 17/04/2012

Menys diners per drets de televisió a Segona B

La majoria de clubs catalans de la categoria rebaixaran el seu pressupost

àngel Garreta
1 min
Càmeres de TV a Llagostera durant la lliga

BarcelonaLa crisi econòmica afectarà de ple al pressupost dels equips catalans la propera temporada a Segona B. Dels sis clubs que actualment militen al grup tercer, la gran majoria ja ha manifestat, de forma directa o indirecta des de les respectives directives, tenir intenció de baixar les retribucions dels futbolistes. La falta de patrocini i l'absència d'augment d'espectadors i socis se sumen ara a un altre factor que pot condicionar encara més aquesta decisió: la televisió.

Els diners que TVC reparteix entre els clubs catalans formen part d'un total que es divideix entre el número de clubs militants a la categoria. L'ens televisiu ja ha deixat clar que en cap cas aquesta xifra augmentarà -al contrari, és molt possible que baixi- i els equips catalans temen per un possible descens a Segona B de Nàstic i Girona, sumat als hipotètics ascensos provinents de Tercera que farien ampliar la xifra d'equips del grup, si no hi ha ascensos, a un mínim de vuit clubs i un màxim d'onze (considerat que la Pobla de Mafumet, actualment en plaça de promoció d'ascens a Tercera no podria pujar per ser filial del citat Nàstic).

Per la seva banda, la RFEF (Reial Federació Espanyola de Futbol) ha manifestat la seva clara intenció de no modificar cap metodologia de desenvolupament de la categoria de cara al proper curs esportiu. Ni redistribució de grups, ni augment ni disminució dels mateixos ni tampoc noves fòrmules de designació arbitral o mètodes per retallar la despesa derivada de la competició. La majoria de clubs catalans de Segona B aposten per aplicar rebaixes pressupostàries al voltant d'un 30%.

stats