FÓRMULA 1
Esports 26/07/2015

Vettel guanya a Hongria i estreny el Mundial

L'alemany s'ha endut el Gran Premi i Daniïl Kviat i Ricciardo han completat el podi. Alonso ha sigut cinquè

G.r.
3 min
Sebastian Vettel / EFE

BarcelonaAquí no, Hongria no és de Mercedes. Lewis Hamilton i Nico Rosberg, amos i senyors del campionat de la Fórmula 1, no han pogut donar continuïtat al seu camí d'èxits dictatorials davant l'encert i la regularitat del Ferrari de Sebastian Vettel, campió. No hi ha hagut desfilada militar de l'equip gris, a l'ombra de l'alemany, que juntament amb el seu company Kimi Räikkönen ha trencat la cursa amb una enorme sortida.

L'alemany s'ha imposat en una carrera marcada pel record a Jules Bianchi. Un emotiu minut de silenci, amb la germanor de tots els pilots de la graella com a millor homenatge, ha encès la natural competitivitat de l'exmembre de l'escuderia Red Bull. La seva estratègia d'equip ha sigut providencial. Els monoplaces italians han aprofitat un notable punt de desconnexió del vigent campió del Mundial, que ha fet la sortida pel mig del circuit i ha vist com Vettel per l'esquerra i Räikkönen i Rosberg per la dreta l'han relegat a la quarta posició.

Acció, reacció. El pilot més ben pagat de la competició ha intentat recuperar la condició que té de primer classificat. Però ho ha fet a la desesperada, i això l'ha penalitzat. Cinc revolts després, Hamilton, al límit, ha trepitjat la gespa i ha vist com el monoplaça li ha completat uns metres del recorregut pel tram no asfaltat. L'anglès, desè, ha emmascarat aquest error amb una infantil queixa per ràdio: "Rosberg m'ha empès fora de la pista", ha comentat.

Així ha començat la temerària aventura de l'anglès, que primer s'ha desfet de Felipe Massa amb un avançament més que agressiu, amb contacte entre pneumàtics inclòs. El de Mercedes ha arriscat, massa a vegades, conscient que una victòria de Rosberg o de Vettel estrenyeria més que mai el campionat. L'ha encertat. Daniel Ricciardo ha sigut la següent víctima –momentània– del de Mercedes. L'australià ha pogut defensar la posició durant sis voltes, però ha acabat cedint davant l'ambició del rival.

El traçat d'aquest Gran Premi d'Hongria, gairebé sense rectes i amb 14 revolts, ha complicat la tasca de Lewis, que ha vist que Vettel volava. L'alemany, amb un ritme sideral, ha arribat a doblar el novè classificat 30 voltes abans de finalitzar la carrera. Els problemes mecànics, de fiabilitat, l'han respectat. Räikkönen, el seu escuder, no ha tingut tanta sort.

El finlandès ha vist com el motor elèctric del cotxe perdia potència a mesura que sumava quilòmetres. Un accident de Nico Hülkenberg ha tornat a obrir la cursa. Amb el 'safety car' a la pista, tots els pilots han vist que les distàncies s'anul·laven i que gran part dels seus objectius principals revivien.

Hamilton, amb tot de cara, ha tornat a fallar. L'europeu, quart i amb Rosberg davant, ha vist com el seu company s'ha situat segon i que Ricciardo, hàbil, l'ha avançat tot i impactar amb el seu cotxe. Un nou xoc entre l'australià i Rosberg, en aquest cas, ha acabat de noquejar l'altre pilot de Mercedes, que no ha pujat al podi.

La millor cursa d'Alonso

Carlos Sainz i Fernando Alonso han protagonitzat una lluita preciosa al llarg de tot el Gran Premi. L'asturià ha sabut aprofitar les seves opcions, que sempre passen per compensar les carències del monoplaça amb un bon inici de cursa. El de McLaren ha recuperat tres posicions i s'ha enganxat al seu compatriota, que després de ser vuitè en el tram final de la carrera, ha hagut d'abandonar.

El dues vegades campió del món ha seguit escalant posicions davant els molts incidents de la prova. Alonso ha acabat cinquè i el seu company, Jenson Button, novè. Vettel, que ha sigut capaç de mantenir el ritme a Hongria, s'ha endut el triomf. Daniïl Kviat i Ricciardo, finalment, han completat el podi.

stats