Esports 24/09/2012

"És millor dedicar diners a tenir temps que dedicar temps a fer diners": Kilian Jornet a 'El convidat', en 10 frases

El campió de curses de muntanya explica com viu i què sent al programa d'Albert Om. "La muntanya s'ha de tractar amb respecte, hi ha dies que et vol mal", avisa

Ara
2 min
Kilian Jornet i Albert Om a 'El convidat' / TV3

BarcelonaLa personalitat de Kilian Jornet ha quedat radiografiada a 'El convidat' aquest dilluns. Albert OM ha passat dos dies als Alps amb el campió de les curses de muntanya. Resumim les seves revelacions en 10 frases:

1. "Quan corres tantes hores saps que el dolor arribarà, has d'aprendre a conviure-hi".

2. "El córrer llargues distàncies és un exercici d'enganyar la ment. La primera eina és el paisatge, però arriba un moment que tot ho veus igual Llavors t'has d'inventar històries, buscar l'èpica, i limitar els teus sentits perquè només et serveixin per tirar endavant. Jo he tingut un ós a un metre i no li he fet cas."

3. "A la muntanya, si ha nevat fa poc et pot baixar una allau. He tingut amics guies que els ha baixat una allau i s'han mort. Ha d'aprendre a conèixer-la. La muntanya no és per anar-hi en contra. L'has de tractar amb respecte. Té una ànima, no es pot explicar però ho sents. I hi ha dies que et vol mal."

4. "És un problema de la societat si mitifica els esportistes. Jo el que faig és el que m'agrada, intento fer la meva professió tan bé com puc."

5. "El dòping no és pel pressing mediàtic o de la competició. És un problema de saber què vol cadascú d'un mateix. No té sentit dopar-te per superar-te, és enganyar-te tu mateix."

6. "Si no et costa aconseguir alguna cosa, no en gaudeixes igual."

7. "Abans d'enamorar-te de mi t'has d'enamorar de la muntanya. Si una noia em demanés que triï entre ella i la muntanya, és que no em coneix gaire. Conèixer noies aquí no és fàcil. A la muntanya de dones poques i d'isards, els que vulguis."

8. "Políticament, estic molt desil·lusionat. La política és un circ, un joc entre ells, màrqueting pur. Jo sóc d'esquerres i seria verd, perquè m'agrada la natura, però no he trobat un partit amb el qual em pugui identificar."

9. "Si tingués un fill, intentaria transmetre-li el meu amor per la muntanya, però per a mi el frcàs seria que no seguís el seu camí, i que fes muntanya encara que no li agradés."

10. "No és que no m'importin els diners. Tots en necessitem, som dins del sistema. Però és més important utilitzar els diners per aconseguir temps que utilitzar el temps per aconseguir diners."

stats