DOPATGE
Esports 21/02/2012

El ministre d'esports diu que "Espanya té un problema amb el dopatge i no pas un problema de dopatge"

El ministre espanyol d'Educació, Cultura i Esports José Ignacio Wert ha assegurat que el Govern treballarà per millorar la imatge internacional del país en la lluita contra el dopatge

Efe
2 min
El ministre José Ignacio Wert va comparèixer ahir a la comissió de Cultura del Congrés.

MadridWert ha precisat les seves declaracions de fa uns dies en afirmar que "no és el mateix dir que Espanya té un problema amb el dopatge que dir que Espanya té un problema de dopatge. És la segona versió la que ha estat entesa i no és, en absolut, el que volia dir", ha assegurar en una entrevista que ha publicat el diari esportiu francès "L'Équipe".

El ministre va reconèixer que el problema d'Espanya és que la legislació antidopatge que va servir per rebre l'aval de l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) "no ha entrat en vigor", perquè es van dissoldre les càmeres per a les eleccions abans de ser votada. Wert ha indicat que quan parlava de problema "amb el dopatge" es referia a l'adopció "d'una legislació plenament en adequació amb el que desitja l'AMA", que serà "molt aviat aprovada".

"Hi ha tants controls a Espanya com en altres països i aproximadament el mateix nombre de positius. Però patim un problema d'imatge internacional en aquest punt perquè han emergit casos molt mediàtics que ens han posat en el disparador", ha indicat.

"Hem de atacar de front aquest problema d'imatge i la millor forma de fer-ho és mostrar-nos molt exigents en matèria de legislació. Aquest Govern està molt decidit a actuar en aquest sentit", ha afegit. Per Wert, "el que compta és respectar les regles internacionals" per "poder participar en les competicions internacionals".

El ministre va comentar que "no es reconeix prou els esforços (d'Espanya) en matèria" de lluita contra el dopatge i va prometre "treballar per canviar la imatge deformada" que presenta Espanya com el supermercat mundial de productes dopants.

Wert no valora la sanció a Contador

El responsable d'esports no va voler valorar la sanció de dos anys imposada a Alberto Contador per consum de clenbuterol al Tour del 2010, però s'ha mostrat convençut que "les circumstàncies que han conduït a aquest cas no van ser deliberades de la seva part" si no "l'acumulació d'un cúmul de tristos coincidències".

Wert es va comprometre a cooperar amb l'AMA en tot el necessari pel que fa a la "operació Port", que va considerar que "ha fet molt de mal (a Espanya) perquè ha estat mal gestionada".

El ministre s'ha referit també a la polèmica sorgida entre Espanya i França sobre les crítiques de "Els guinyols" als esportistes espanyols per presumpte dopatge. "Crec que tinc sentit de l'humor, però m'han semblat de mal gust", ha indicat Wert, que va considerar que "alguns esportistes han estat injustament tractats" i va demanar "comprensió" perquè "algunes icones de l'esport són sagrades", tant a Espanya com a França.

stats