Madrid 2020
Esports 06/09/2013

Wert assegura que es mantindran ajudes a esportistes passi el que passi en la tria olímpica

El ministre d'Educació, Cultura i Esport assegura que el plantejament per al 2014 no passa per rebaixar la quantitat dels recursos destinats a l'esport

Efe
2 min
Ignacio González saluda José Ignacio Wert (dreta), assegut al costat de Miguel Carballeda

Buenos AiresEl ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ha assegurat aquest divendres que el compromís del govern, "independentment de l'elecció de demà [dissabte], és reforçar tot el possible els programes" de preparació dels esportistes.

Wert ha indicat que en cas de victòria de Madrid davant de Tòquio i Istanbul hi haurà més incidència en aquest aspecte, "perquè així s'expressa en les cartes de garanties formalitzades davant el COI i això tindrà reflex, tant en l'enfortiment de programes per a esportistes com en la part que al govern li toca [invertir] en les infraestructures".

"Les polítiques de suport a l'esport que es realitzen a través del Consell Superior d'Esports (CSD) no han pogut ser alienes a la política pressupostària, però el plantejament per al 2014 i més endavant, en la mesura en què es pot anticipar, no és de disminució dels recursos en la quantitat que s'ha produït fins ara", ha dit.

El ministre d'Educació, Cultura i Esport, que va aterrar dijous a Buenos Aires, ha comparegut en la conferència de premsa oferta per la candidatura de Madrid 2020, amb el seu president, Alejandro Blanco, l'alcaldessa madrilenya, Ana Botella, el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, i el president del Comitè Paralímpic Espanyol, Miguel Carballeda.

"Tothom és conscient de la importància que va tenir el programa ADO i després l'ADOP. El lloc d'Espanya en el concert olímpic va canviar radicalment des que existeixen aquests programes, i s'han realitzat ininterrompudament des d'abans de Barcelona 92", ha afegit.

Quan li han preguntat al final de la conferència de premsa per les fortaleses de Madrid, Wert ha considerat que "han quedat clarament expressades aquests dies".

"Fonamentalment, la major part de les infraestructures ja estan fetes, i aquesta és una aposta austera, sobretot des del punt de vista econòmic, molt compacta, i Madrid és una ciutat hospitalària i amb provada capacitat d'acollida", ha conclòs.

stats