Futbol Català

Diumenge va tancar el cercle amb l'Europa, primer i últim equip contra qui va fer diana

Xavier Molist demostra amb els seus gols a Terrassa que els vells rockers mai moren

El davanter gironí és, amb 34 anys, el màxim golejador de Tercera Divisió

Quan un davanter arriba als 34 anys d'edat, molta gent dóna automàticament per fet que està acabat o vivint els seus darrers dies com futbolista. No és el cas de Xavier Molist, punta del Terrassa que viu una segona joventut com a màxim golejador de Tercera Divisió amb onze dianes. Molist, nascut a Girona el 1977, va marcar aquest diumenge el darrer gol que suma fins ara a la llista del pitxitxi de la categoria davant l'Europa. Precisament el conjunt escapulat va ser la primera 'víctima' d'un gol de Molist jugant com a sènior.

En la final de la Copa Catalunya de 1997, l'Europa es va proclamar campió contra pronòstic davant el primer equip del Barça al vell i desaparegut estadi de L'Hospitalet. En aquella final -guanyada pels escapulats per 3 a 1-, Molist, jugador del Barcelona B que havia pujat per disputar aquesta eliminatòria amb l'equip sènior, va fer el gol de l'honor blaugrana. Des de llavors, la seva carrera ha passat per molts equips amb visita a l'estranger inclosa: Neuchatel, Logronyés, Sabadell, Badajoz, Nàstic, una primera etapa al Terrassa, Castelló, Cartagena, Badalona i des de l'any passat novament al conjunt egarenc.

Davant l'equip de Gràcia Molist va tornar a marcar catorze anys més tard, tancant així un curiós cercle. Ho va fer en un moment dolç de la seva llarga trajectòria esportiva. Al costat del seu company Carlos Martínez -que precisament és el segon màxim golejador de la lliga amb nou dianes- forma una de les davanteres més perilloses actualment a la categoria, fet que permet al retrobat Terrassa mantenir una posició de privilegi dins el play-off.